CHP'Lİ ALBAN: "ÖZEL ÖĞRENCİ YURTLARI İFLASIN EŞİĞİNDE"

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, pandemi süreci dolayısı ile Özel Öğrenci Barınma hizmetleri sektörünün ağır maddi sıkıntı içine girdiğini belirterek, birçok öğrenci yurt işletmesinin iflas noktasına geldiğini vurguladı. Alban, “Üniversitelerin açıldığı tarihte öğrencilerimiz; güvenli bir ortamda konaklayacakları sürekli denetimleri yapılan özel yurt da bulamayacaklardır” dedi.

Vekil Haberleri 22.09.2020, 13:58
CHP'Lİ ALBAN: "ÖZEL ÖĞRENCİ YURTLARI İFLASIN EŞİĞİNDE"

Pandemi süreciyle birlikte, yükseköğrenim kurumlarının açılmasının süresi belli olmayan tarihe ertelenmesi özel öğrenci yurtlarını zor durumda bıraktı. Geçtiğimiz mart ayından beri
öğrencilerin okullarına devam etmemesinden dolayı yeni kayıt alamayan yurt işletmeleri, başta kira giderleri olmak üzere birçok masrafı karşılayamaz hale geldi.
ÖZEL KREDİ DESTEĞİ VERİLMELİ
Yükseköğrenim hizmetlerinin bir dönem daha uzaktan yapılmaya karar verilmesiyle, sektörün altından kalkılamaz bir duruma düştüğünü ifade eden CHP’li Alban, Eylül-Ekim aylarından sonra sektördeki hiçbir kurumun ayakta kalabilmesinin mümkün görünmediğini kaydetti. “Birçok kurumun en büyük gideri olan bina kiraları en önemli sorunların başındadır” diyen Alban, “Bu sorunu geçen dönem birçok kurum bina sahipleri ile anlaşarak ya da borçlanarak çözmüştür, fakat bundan sonraki süreç sıkıntılı bir duruma gelmiştir. Çoğu işletme sahibi sıfırı tüketmiş durumdadır” dedi. Pandemi süreci boyunca borçlanarak bir şekilde ayakta durmayı başarabilen kurumlara, bundan sonrası için faizsiz uzun vadeli kredi imkanı getirilmesinin, özellikle kamu bankaları tarafından değerlendirilmesinin gerekliliğini vurgulayan Alban, sigorta ve vergi ödemelerinin üniversitelerin açılacağı tarihe kadar ertelenmesini önerdi.

Image URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/ad/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1Click-Through URL (USE THIS TAG IN Ad Manager ONLY):https://ad.doubleclick.net/ddm/jump/N1594044.5223736GAZETEKRITIK/B31623289.390707555;sz=600x90;dc_sdk_apis=[APIFRAMEWORKS];dc_omid_p=[OMIDPARTNER];dc_tdv=1
Yorumlar (0)