banner758

CHP'Lİ ALBAN: "MUHTARLARIN YETKİLERİ GENİŞLETİLSİN"

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, muhtarların yetkilerinin artırılması gerektiğini belirterek, “demokrasi merdiveninin ilk basamağı mahalle muhtarlığı kurumudur. Yerelde, halkla devletin arasında ilişki kuran en önemli konumda bulunan muhtarlarımızın yetkileri arttırılmalıdır” dedi.

Vekil Haberleri 18.10.2020, 12:17
CHP'Lİ ALBAN: "MUHTARLARIN YETKİLERİ GENİŞLETİLSİN"

CHP’li Alban, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajında muhtarların gününü kutladı. Parti olarak yerel yönetimlere verdikleri öneme değinen Alban, demokrasinin gelişmesinde muhtarlık kurumunun önemine vurgu yaptı.

Muhtarların, kentin kılcal damarları olduğunu belirten Alban, “Kanı vücuda kalp pompalar, fakat bu kanın en küçük hücreye kadar gitmesi için kılcal damarlara ihtiyaç vardır. İşte bu kılcal damar görevini yerel yönetimlerde muhtarlar üstlenir. Hizmetin tam olarak yerine ulaşılması için kesinlikle muhtara ihtiyaç vardır” dedi.

Büyükşehirlerde nüfusun sürekli olarak arttığına dikkat çeken Alban, artan nüfusun ihtiyaç ve taleplerini karşılamanın ancak muhtarların yetkisinin artırılması ile olacağını ifade etti. Muhtarların idari anlamda yeni yetkiler ile donatılmasının, hizmetin mahallenin en ücra köşesine kadar gitmesini sağlayacağını vurgulayan Alban, “Çünkü o mahallenin gerçek ihtiyacını muhtar bilir, kimin neye ne kadar ihtiyacı olduğunu da muhtar bilir. Bu yüzden, gerçek bir demokrasinin var olması, en küçük yerleşim birimi mahalleye kadar ulaşması için muhtarların yetkileri genişletilmelidir” diye konuştu.

Yorumlar (0)