CHP'li Akın: Türk Milleti'nin Kalbinden Atatürk Sevgisini Kimse Silemez

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. yıldönümünde “Eşsiz lider, büyük devlet adamı, çağdaş Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü milletçe anıyoruz” dedi.

Vekil Haberleri 09.11.2019, 11:22
CHP'li Akın: Türk Milleti'nin Kalbinden Atatürk Sevgisini Kimse Silemez

CHP’li Ahmet Akın, Atatürk’ün “insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği en büyük lider” olduğunu söyledi. “Atatürk'ü sonsuzluğa uğurladığımız 10 Kasım’ın yıldönümünde,  Milletçe, O’nun değerini daha çok anlıyor, O’nu daha çok özlüyoruz” diyen Ahmet Akın şöyle devam etti:

“Atatürk, umudu kırılmış bir halkın tekrar ayağa kalkmasını sağlayarak, bütün imkansızlıklara, zor şartlara rağmen Türk Milletinin kaderini değiştiren bir mücadeleyi başlatmış ve ulusal bağımsızlığımızın kazanılmasına önderlik etmiştir.  Büyük bir komutan ve kahraman olarak tarihe geçmiştir. Büyük bir asker ve devlet adamı olan Atatürk, devrimci kişiliği ile kazanılan zaferin üzerine yeni Türkiye Cumhuriyetini kurarak egemenliği kaynağına, yani millete teslim etmiştir.

Kurduğu yeni Türkiye Cumhuriyetinin çağdaş dünyadaki yerini alması yolunda yılmadan mücadelesini sürdürmüştür. Türkiye Cumhuriyetinin evrensel değerler ve çağdaş yaşam ile buluşması yolunda çok önemli devrimleri hayata geçirmiştir. Yaptıklarıyla tarihimizdeki unutulmaz yerini almıştır. Milletimiz Atatürk’e ve onun çağdaş Türkiye idealine her zaman sahip çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında yoluna kararlılıkla devam edecektir. Hiçbir güç Atatürk sevgisini ve onun değerlerini halkımızın gönlünden silemeyecektir.

Bu duygularla; Kurtuluş Savaşı'nın önderi,  Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Dahi Komutan, Eşsiz Devlet Adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, büyük bir özlemle ve saygıyla anıyorum.”

Yorumlar (0)