CHP'li Akın: İktidar ve kurumları vatandaş yerine yine yandaşı kolladı

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) doğal gazdan elektrik üreten santrallere sattığı gaz fiyatında yüzde 12,5 indirime gittiğini ancak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)’nın elektrik fiyatlarında indirim yapmamasını vatandaşın değil şirketlerin kollanması olarak değerlendirdi.

Vekil Haberleri 30.06.2020, 14:01
CHP'li Akın: İktidar ve kurumları vatandaş yerine yine yandaşı kolladı

Ahmet Akın, “Ne iktidar ne kurumları vatandaşın yanında değil. 1 Temmuz sonrası enerjide başlayacak normalleşme borçlu vatandaşı daha da zora sokacak. O nedenle şirketler için yapılan indirim vatandaşa da yansıtılmalı” dedi.

BOTAŞ doğal gazdan elektrik üreten santrallere sattığı gaz fiyatında yüzde 12,5 indirime gitti. EPDK ise 1 Temmuz öncesi yaptığı toplantısında Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarındaki elektrik tarifelerinde değişikliğe gitmediğini açıkladı.

BOTAŞ’ın "2020 Yılı Temmuz Ayı Doğal Gaz Toptan Satış Fiyat Tarifesi"ni ve EPDK’nın kararını değerlendiren CHP’li Ahmet Akın, salgın sürecinde 1 Temmuz itibariyle “enerjide normalleşme” dönemine geçileceğini hatırlattı. Akın, BOTAŞ’ın sanayi ve ticarethane doğalgaz abonelerine indirim yapmasını olumlu bulduklarını söyledi. EPDK kararını eleştiren Ahmet Akın şöyle devam etti:

“Bu elektrik dağıtım şirketlerinin karlılığını artırır bir karar. Zaten vatandaş son iki yıldır yapılan zamlardan kaynaklı olarak alacaklı. Artık vatandaşın lehine kararlar alınmalı. Ama görüyoruz ki ne iktidar ne de kurumları vatandaşın yanında değil. Yarından sonra enerji şirketleri salgın sürecinde tahsil edemedikleri alacaklarını vatandaşlardan tahsil etmeye başlayacaklar. ‘Enerjide normalleşme’ süreci denen bu dönem ne yazık ki işsiz kalan, evine ekmek götürmekte bile zorlanan vatandaşlar için ‘normalleşme’ değil. EPDK elektrik tarifeleri konusundaki kararını gözden geçirmeli. BOTAŞ da konut doğalgazında indirime gidecek kararlar almalı. Ayladır ortalarda görünmeyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı bu gün bir tweet atarak ‘indirim müjdesi’ verdi. Sayın Bakana çağrımız bu müjdeyi vatandaşa vermesidir. Borcunu nasıl ödeyeceğini kara kara düşünen insanlarımıza vermesidir.”

Yorumlar (0)