CHP'li Akın'dan şartlı bağış tepkisi

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı, Ahmet Akın vatandaşın doğalgaz paralarının Kızılay üzerinden tartışmalı Ensar Vakfı’na aktarılmasına tepki gösterdi.

Vekil Haberleri 30.01.2020, 12:26
CHP'li Akın'dan şartlı bağış tepkisi

Ahmet Akın,vatandaşın doğalgaz paralarının Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na aktarılmasına ilişkin: “Vatandaşın enerji faturalarına borç batağındaki şirketleri kurtarmak için üst üste zamlar yapıldı. Şirketler de tartışmalı vakıflara Kızılay üzerinden para aktarıyor. Vatandaş kışın soğuğunda ısınamazken, elektrik düğmesine dokunamazken, kurulan bu düzenek vicdanları yaralıyor” dedi.

CHP’li Ahmet Akın sözleirne şöyle devam etti:

“Tam bir skandal. Patlayan skandalın düzeneği ortaya çıkmış durumda. Vatandaşın, enerji faturalarına borç batağındaki şirketlerin kurtarılması için üst üste zamları yap! Şirket elde ettiği gelirden ‘şartlı bağış’ yaparak tartışmalı Ensar Vakfı’na para aktarımı yapsın. Bir de bunun üzerinden vergi avantajı sağlasın. Hep söylüyorum. Vatandaşı düşünen yok. İktidarın kayırdığı enerji şirketleri vatandaşın sırtından kazandıkları paraların diyetini bu şekilde ödüyor. Bunun bir şirketle kaldığını sanmıyorum. Bu düzenek mutlaka başka şekillerde de kurulmuştur. Çorap söküğü gibi arkası gelecektir. Artık vatandaşın yakasından düşsünler!”

Yorumlar (0)