CHP'li Akın'dan Muhtarlar Günü Mesajı

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladı. Akın, “Memleket muhtarların taleplerini yerine getirmekle kalkınır” dedi.

Vekil Haberleri 18.10.2019, 13:50
CHP'li Akın'dan Muhtarlar Günü Mesajı

CHP’li Ahmet Akın, Muhtarlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, yerelde demokrasinin bel kemiğini muhtarların oluşturduğunu vurgulayarak, fedakarlıklarla görevini yürüten muhtarların taleplerini emir olarak kabul ettiklerini söyledi. Akın şöyle devam etti:

“Kültürümüzün, toplumsal yaşamımızın yapı taşlarından biri olan ve demokrasinin yereldeki en köklü örneğini temsil eden muhtarlarımız, görev yaptıkları mahallede veya köyde devletle halk arasında köprü vazifesini fedakârlık ve sabırla yürütüyorlar.

Mahalle ve köylerin sorunlarını çözüme kavuşturmakta, kamu bürokrasisinin en önemli çözüm ortağı olan muhtarlarımız, bu önemli işlevi nedeniyle bir yanıyla halkı diğer yanıyla da devleti temsil sorumluluğunu üstleniyorlar.

Köylüsünün sorunlarıyla bizzat en yakından ilgilenen, çözüm için çare üreten, köylüsünün, mahallelisinin hakkını, hukukunu koruyan hizmet neferleri muhtarlarımız, bu kutsal görevde zor şartlar altında, canla başla vatandaş için, memleket için çalışıyor.

Muhtarlarımızın talepleri demek memleketin vatandaşın talepleri demektir. O nedenle, memleket muhtarların taleplerini yerine getirmekle kalkınır.”

Yorumlar (0)