CHP'li Akar'dan Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan mesajı

CHP Kocaeli milletvekili Haydar Akar, Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan'ın ölüm yıl dönümlerine ilişkin bir mesaj yayınladı. İşte o mesaj.

Vekil Haberleri 24.01.2020, 10:25
CHP'li Akar'dan Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan mesajı

CHP Kocaeli milletvekili Haydar Akar, gazeteci Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan'ın ölüm yıldönümlerine ilişkin bir mesaj yayınladı. İşte Akar'ın o mesajı:

Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli gazetecilerden biri olan Uğur Mumcu’yu 24 Ocak 1993 günü, Ankara’nın karanlık bir sabahında aracına konan hain bir bomba sonucu kaybettik. O, hayatı boyunca sömürüye, vurguncuya, kaçakçıya, iş bitiriciye göz açtırmayan tüm Türkiye’nin Uğur abisiydi. Onca tehdide, onca saldırıya rağmen doğru bildiği ne varsa öldürüldüğü güne kadar namusuyla savundu.

Uğur Mumcu’nun ölümünün 27. yılı ve 24 Ocak 2001 tarihinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevini sürdürürken uğradığı silahlı saldırıda şehit olan Ali Gaffar Okkan’ın aramızdan ayrılışının 19. yılında bir kez daha saygı ve özlemle anıyoruz. 

Başarılı hizmetleri ile topluma ışık olmuş, çalışmaları ile Cumhuriyetin, çağdaşlığın, demokrasinin, Atatürk ilke ve devrimlerinin, ulusal birlik ve bütünlüğümüzün savunucusu Uğur Mumcu ile terör örgütlerinin korkusu olan ve Diyarbakır halkı tarafından çok sevilen Gaffar Okkan bu özellikleri nedeniyle; hainlerin ve şer odaklarının hedefi olmuşlardır.

 Cumhuriyet kazanımlarını kendisine rehber edinen aydınlık insanlarımızın toplumsal sorunlara karşı cesur ve akılcı duruşlarından rahatsız olanlar, haince tuzaklarla onları bizden kopararak, düşüncelerini yok etmek istediler. Bedenleri yok ederek, fikirleri de ebediyete göndereceğini zannedecek kadar aciz olan bu zihniyet birçok faili meçhulün de müsebbibidir. 

Vermiş oldukları mücadele ile gelecek kuşaklara örnek olan gazeteci Uğur Mumcu’yu ve Devlet ile halk arasında derin bağlar kuran, vatan sevgisiyle görevini yaparken şehit edilen Gaffar Okkan’ı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum.

Yorumlar (0)