CHP'li Ahmet Kaya'dan yapılandırma çağrısı: ''Başvuru tarihi uzatılsın''

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, borçların yapılandırılması için son başvuru tarihi olan 31 Aralık 2020’nin yaz aylarına kadar uzatılmasını önerdi. Meclis Genel Kurulu’nda söz alan Kaya, “Buradan Hükûmet yetkililerine çağrıda bulunuyorum. İçinde bulunduğumuz zor şartlar düşünülerek borçların yapılandırılması için 31 Aralık 2020 olarak açıklanan son başvuru tarihi yaz aylarına kadar uzatılmalıdır” dedi.

Vekil Haberleri 26.12.2020, 11:47
CHP'li Ahmet Kaya'dan yapılandırma çağrısı: ''Başvuru tarihi uzatılsın''

Kasım ayında Meclis’ten geçen ve son başvuru tarihi 31 Aralık 2020 olarak açıklanan 7256 Sayılı Kanun kapsamında vergi ve kira borçları ve trafik cezaları yapılandırılıyor ve peşin ödemelerde gecikme bedellerinin yüzde 90’ı silinebiliyor. Yapılandırma süresinin bitmesine 5 gün kala Meclis Genel Kurulu’ndan çağrıda bulunan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, şunları söyledi:

BİRÇOK İNSANIMIZ BAŞVURUDA BULUNAMADI

“Çok zor günlerden geçiyoruz. Hükûmet bu zor günlerde, vatandaşlarımızın ödeyemedikleri biriken vergi borçlarını, kira borçlarını ve trafik cezalarını yapılandırmak için bir kanun çıkardı ve bu kanun da 31 Aralık 2020 tarihine kadar borçlara yapılandırma imkânı tanıdı. İyi de oldu. Fakat pandemi ve kış şartları ve bozulan ekonomik şartlar nedeniyle birçok insanımız yapılandırma başvurusunda bulunamadı.”

NASIL OLACAK DA BORÇ ÖDEYECEK?

“Birçok esnafımızın dükkânları kapalı, insanlarımızın çoğu işsiz. Geçim derdine düşmüş insanlarımızın çoğu kiralarını, elektrik, su, doğalgaz faturalarını ödeyemez durumdalar. Bu şartlarda nasıl olacak da yapılandırma yapacaklar? Nasıl olacak da geçmişten kalan borçlarını ödeyecekler? Buradan Hükûmet yetkililerine çağrıda bulunuyorum. İçinde bulunduğumuz kötü koşullar düşünülerek borçların yapılandırılması için son başvuru olarak tarihi olarak açıklanan 31 Aralık 2020 tarihi mutlaka yaz aylarına kadar uzatılmalıdır.”

Yorumlar (0)