CHP'li Ahmet Kaya'dan terminal isyanı: 'Utanıyoruz'

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon Şehirlerarası Otobüs Terminalinde incelemelerde bulunarak, adeta metruk binalara benzeyen terminalin Trabzon gibi tarihi bir kente yakışmadığını ve şehre gelen misafirlere karşı hemşerilerimizi mahcup ettiğini ifade ederek Büyükşehir Belediyesine çağrıda bulundu.

Vekil Haberleri 09.04.2021, 12:10 09.04.2021, 12:12
CHP'li Ahmet Kaya'dan terminal isyanı: 'Utanıyoruz'

Trabzon’a gelen misafirlerin ilk uğrak yeri olan terminal binasının dökülmüş boyalarına dikkat çeken Kaya, ‘’Trabzon’a gelen misafirlerimiz burayı görünce inanamıyor, gerçekten Trabzon terminali burası mı? diye soruyor. Şehir olarak bu bakımsız, bu kötü görüntüler nedeniyle utanıyoruz. Burası en az 2,3 yıl daha Trabzon'a hizmet edecek. Çok mu zor buranın boyasını, badanasını, bakımını, onarımını yapmak. Çok mu zor içini, sağını, solunu, tozunu toprağını temizlemek? Gerçekten ayıp. Belediye niye var? Terminal binasının bu haliyle Trabzon'a hiç mi hiç yakışmıyor" dedi.

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman ile birlikte terminal esnafını ziyaret eden Kaya, Trabzon Belediye Başkanı’na ve yetkililere çağrıda bulunarak ‘’Trabzon’a gelen misafirlerimizin ilk uğrak yeri olan terminalimizin bakımsızlığından Trabzonlular olarak utanıyoruz. Terminalin temizliği, bakımları ve boya badanası bir an önce yapılarak Trabzon’a yakışır bir hale getirilmelidir” ifadelerini kullandı.

HER YER DÖKÜLÜYOR

Yeni terminal yapılana kadar mevcut terminal binasının Trabzon’a hizmet etmeye devam edeceğini hatırlatan CHP’li Kaya, ‘’Mevcut binanın en azından boyası badanası yapılsın, bakımı yapılsın, bizi idare edecek hale getirilsin. Burası en az 2-3 yıl daha Trabzon’a hizmet edecek. Ama bakımsızlık yüzünden her yer dökülüyor. Tuvaletlerde peçete bile yok, çeşmeler eski usul, kimi akıyor kimi akmıyor. Pandemi var, terminalin dezenfekte edilmesi ve sağlıklı hale getirilmesi gerekir. İçeride uygun yerler bulunmasına rağmen, dışarıda bulunan etrafı açık olan abdest alma yerinin soğuk ve yağışlı havalarda kullanılması mümkün değil’’ şeklinde konuştu.

BU MANZARADAN SİZ UTANMIYOR MUSUNUZ?

Geçen yıl mayıs ayında terminal binasına gelip buranın kötü durumuna dikkat çektiklerini ve belediye yetkililerini göreve çağırdıklarını belirten Kaya, “Biz dedik, biz işittik. Aradan bu kadar zaman geçti. Kimse buraya gelip buranın düzelmesi adına hiçbir şey yapmamış. Çağrımızı yineliyorum. Gelin bu rezilliği görün. Misafirlerimiz bu manzarayı gördükleri zaman biz utanıyoruz, siz utanmıyor musunuz?” dedi.

ESNAF SİFTAH YAPAMIYOR, KİRASINI NASIL ÖDESİN?

Koronavirüs nedeniyle terminalde işlerin çok azaldığını kaydeden Kaya, ‘’Terminalimizdeki esnaflarımız iş yapamıyor. Kiraları yüzde 50 indirdiniz, teşekkür ederiz. Fakat bu şartlarda esnafımızın bu kirayı ödemesi de mümkün değil. Esnaf siftah yapmıyor ki yüzde 50 kirayı ödesin. İşlerinin yüzde yüzünü kaybeden esnafımızdan işleri düzelinceye kadar bir kuruş dahi kira alınmamalıdır’’ dedi.

SATMAKTAN GÖZÜNÜZ DOYMADI

Terminal arazisinin satışı konusuna da değinen CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya şunları söyledi; ‘’Trabzon Büyükşehir Belediyesi meclisi bir karar aldı. Trabzon’a ait olan, çok uzun yıllardır Trabzon’a hizmet eden terminal alanının satışı kararı. Trabzon halkına sormadan terminal binasının satılmasını kabul etmiyoruz. Ne buluyorsanız satıyorsunuz. Satmaktan gözünüz doymadı. Sattıklarınızın listesini 13 metrelik liste halinde rulo yapıp Meclis kürsüsünde attım. Aynı listeyi Trabzon’da sattığınız mülkler için de mi yapalım. Sattıklarınız artık Listelere sığmayacak hale geldi. Millete, memlekete ait olan mal varlıkları nasıl böyle hoyratça satılır? Burası Trabzon’un malıdır. Belediye Meclis Kararıyla buranın satılmasını doğru bulmuyorum.’’

Yorumlar (0)