CHP'li Ağbaba: Osmanlı Padişahları Bunların Yanında Meğer Gecekonduda Yaşıyormuş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ve Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal’la birlikte Kırıkkale ziyareti gerçekleştirdi.

Vekil Haberleri 23.03.2021, 12:46
CHP'li Ağbaba: Osmanlı Padişahları Bunların Yanında Meğer Gecekonduda Yaşıyormuş

CHP İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen heyet, Kırıkkale ziyaretleri kapsamında CHP Kırıkkale il örgütüyle esnaf ziyaretleri de yapacak.

AKP hayatımıza yeni kavramlar soktu: Artık ev gençlerimiz var

Basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yapan Veli Ağbaba, şunları söyledi:

“Türkiye’de işsiz sayısı 11 milyon 200 bin oldu. Türkiye 17 milyon insan sosyal yardımlarla geçimini sağlıyor. 2 milyon 600 bin insan aylık 763 TL aylıkla geçimini sağlamaya çalışıyor. 11 milyon 641 bin yurttaşımızın aylık geliri 899 TL veya daha altında. Dün TÜİK’in 2022 rakamlarına baktığımızda da her gün 3 bin 400 kişinin işsiz kaldığını görüyoruz. 2020 yılının genelinde istihdam kaybı 1 milyon 268 bin oldu. TÜİK’in 4 milyon 61 bin diye işsiz sayısını açıklıyor. İş aramaktan umudunu kesenlerin sayısı 4 milyon 219 bine ulaşmış. İlk kez tarihimizde ‘iş olsa çalışırım’ diyenlerin sayısı işsizliğin üzerine çıktı. 15-29 yaş arasında, ne eğitimde ne istihdamda olanların sayısı ise 5 milyon 702 bin olarak görünüyor. AKP Türkiyesinde ‘ev gençleri’ diye yeni bir tanımımız oldu. Buna ek olarak Türkiye’de artık ‘çalışan emekli’ diye bir tanımımız daha oldu. Emeklilerin yüzde 47’si ya çalışıyor ya iş arıyor.”

Pandemi bitmeden kısa çalışma ödeneğini kaldırmak kitlesel işsizliğe neden olur!

“Kısa çalışma ödeneği, işçinin alın terinden kesilen paradır. İşsizlik Fonu’ndan ödeniyor. Bu ödenek salgın nedeniyle getirilmişti, şimdi pandemi bitti mi? Bitmedi. Korona haritasına baktığımızda Türkiye’nin kırmızıya büründüğünü görüyoruz. Şimdi 1 milyon 300 bin kişinin aldığı kısa çalışma ödeneği kaldırılacak. Pandemi bitti mi bunu kaldırıyorsun. Kitlesel bir işsizlikle karşı karşıyayız. Orta gelirli ülkeler milli gelirinin yüzde 3,6’sını vatandaşına dağıttılar; yoksul ülkeler ise yüzde 1,6’sını verdi. Türkiye ise milli gelirinin yüzde 1,1’ini vatandaşına verebildi. Esnafa günlük 33 TL’yi layık gördük. İşçiye günlük 47 TL’yi layık gördük. Şimdi kısa çalışma ödeneği desteğini de kaldıracaklar.”

Osmanlı padişahları meğer gecekonduda yaşıyormuş

“Bu kardeşinize verin yetkiyi görün doları faizi. Tek adama tüm yetkiyi verirsen ülke çöker diyorduk. Erdoğan yetki isteyince 4,7 TL olan dolar şimdi 7,9 lira. Türkiye bir gecede 55 dolar kaybetti. Bir taraftan ekonomik reform paketi açıklanıyor. Ekonomik paket açıklayanlar sanki yeni seçim olmuş, yeni iktidarmış gibi paket açıklıyorlar. Yahu 19 yıldır iktidardasın. Tasarruf yapın diyorlar, tasarrufu emekli Serpil abla mı, Ali dayı mı yapacak? Tasarrufu kim israf yapıyorsa o yapacak. En çok israfı Saray yapıyor, tasarrufu da o yapsın. Osmanlı’nın Topkapı Sarayı bunların Sarayının yanında gecekondu kalır. Osmanlı padişahları meğer gecekonduda yaşıyormuş. Bunların Marmaris’te, Ahlat’ta uçan uçmayan Sarayları var. Cuma namazına 300 araçla gidiyor. Tasarruf yapacaksan 125 bin makam aracından yap. Tüm bunlar zehir zıkkım olsun.”

Milli irade diye diye milli iradeyi gasp ettiler!

“Eskiden parlamenter sistemde Cuma gecesinden Cumartesine bir şey değişebilir miydi? Bu ülkenin İstanbul Sözleşmesi iptal edildi, merkez Bankası başkanı görevden alınıyor. Parlamentoda dört partinin el kaldırarak imzaladığı İstanbul Sözleşmesi, tek bir kişinin keyfiyle kaldırılıyor. Bunun adı milli iradeye tecavüz girişimidir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na ‘sen Taksim Meydanı’nı, Gezi Parkı’nı, Galata Kulesi’ni yönetemezsin’ diyorlar. Ankara’da Mansur Yavaş’a ‘belediyenin binalarını yönet ama yönetim kurullarına karışamazsın’ diyor. Bu da milli iradenin gaspıdır. Biz buna izin vermeyeceğiz. Hiç kimse umudunu kesmesin. Türkiye en kısa sürede iktidar değişikliğiyle aydınlığa çıkacaktır.”

Toprak: Merkez Bankasında para kalmadığı için aşı alamıyoruz

Parti Meclisi Üyesi Erdoğan Toprak ise toplantıda yaptığı açıklamada “Hepimiz maskelerle oturuyoruz. Bu maskenin çıkabilmesi için aşıya ihtiyacımız var. Pandeminin sağlık ve ekonomik boyutu var. Aşı olmayınca restoranın, büfenin, okulların açılması mümkün değil; sanayinin tam kapasite çalışması mümkün değil. Bize Aralık’ta aşı gelecekti; gelmedi. Bugün Merkez Bankası’nda aşı alacak parayı bu hükûmet çarçur etti. 128 milyar dolarımız belli olmayan bir kaynağa uçtu. Biz aşıda öncelikli ülkeyiz. Bugün paramız olsa BionTech’e para ödeyebilirdik. 128 milyar doları bir kişinin iki dudağının arasından çıkan keyfi kararlar yüzünden kaybettik. Bugün pandemiyle ekonomik buhran arasındaki sorundan ziyade bu iktidar anlayışından kaynaklanan bir sorun var. Beşli çeteye mücbir sebep diye ayırdığımız para 30 milyar TL. Geçmeyen yolcu için köprüye, havalimanlarına para ödüyoruz. İktidar tüm sermayeyi betona gömdüğü için bugün sorun yaşıyoruz. 19 yıldır bu ülkeye 1 milyar dolarlık bir yatırım getirilmedi. Bu nedenle ne işsizlik düşer, ne başka bir şey. Türkiye’ye yatırımcı da gelmez” dedi.

Yorumlar (0)