banner773

CHP'li Ağbaba: 171 ülke Türkiye'den daha düşük enflasyona sahip

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Nisan ayı enflasyon oranlarını değerlendirdi.

Vekil Haberleri 03.05.2021, 13:57 03.05.2021, 13:59
CHP'li Ağbaba: 171 ülke Türkiye'den daha düşük enflasyona sahip

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba Nisan ayı enflasyon oranlarını değerlendirdi. 

Yazılı bir açıklama yapan Ağbaba, ''Türkiye, Mayıs 2019 tarihinden bugüne en yüksek enflasyon rakamlarını gördü. Ayrıca son bir buçuk yıldır da enflasyon oranımız çift hanelere demir atmış vaziyette. Yine Türkiye’de son 18 aydır her ay düzenli olarak enflasyon artmaktadır'' ifadelerini kullandı.

Ağbaba, ''Ayrıca belirtmemiz gerekir ki bu enflasyon oranları TÜİK tarafından ayarlanmış veriler. Pazarda, markette, manavda halkın enflasyonu yüzde 30’lar seviyesini görmüş durumda. Enflasyon yangını artık her ay değil her gün her saat büyürken, iktidar bu yangını sadece seyretmektedir'' diye devam etti.

''171 ÜLKE TÜRKİYE'DEN DAHA DÜŞÜK ENFLASYONA SAHİP''

Türkiye'nin 171 ülkeden daha yüksek enflasyon oranına sahip olduğunu belirten Ağaba, ''AKP Genel Başkanı ‘başkanlık sistemi ile uçacağız’ demişti, ama gelin görün ki haritada yerini göstermeye zorlandığımız ülkeler bizden daha düşük enflasyona sahip durumda. Dünya’da 171 ülke Türkiye’den daha düşük enflasyona oranına sahip durumdadır.

Türkiye yüksek enflasyonda Avrupa’da birinci, G-20 ülkeleri arasında ise Arjantin’den sonra ikinci sıradadır. Dünya’da ise 14. sırada yer alan Türkiye’ye göre; 12,31 enflasyon yüzdesi ile Gine, 10,3 ile Gana ve 5,76 ile Kenya gibi ülkeler bizden daha düşük enflasyon oranına sahiptir'' ifadelerini kullandı.

(ANKA)

Yorumlar (0)