CHP'Lİ AĞBABA: ''‘1 ÇOCUK YETMEZ 3 ÇOCUK YAPACAKSINIZ’ DİYOR; NEREDEYSE MİLLETİN YATAK ODASINDA BEKLEYECEK!''

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba CHP Malatya İl Başkanlığı’nın yeni binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. Almanya’da gerçekleşen ve 5’i Türk vatandaşı 11 kişinin hayatını kaybettiği ırkçı terör saldırısını lanetleyerek sözlerine başlayan Ağbaba, Türkiye’nin iç ve dış politikadaki gündemine dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Vekil Haberleri 21.02.2020, 14:47 21.02.2020, 14:51
CHP'Lİ AĞBABA: ''‘1 ÇOCUK YETMEZ 3 ÇOCUK YAPACAKSINIZ’ DİYOR; NEREDEYSE MİLLETİN YATAK ODASINDA BEKLEYECEK!''

“TÜRKİYE’NİN İDLİB’DE NE İŞİ VAR?”
AKP’nin Suriye politikasını şert biçimde eleştiren Ağbaba, Türkiye’nin son bir ayda 15 şehit verdiğini hatırlattı. Ağbaba, “Tüm uyarılarımıza rağmen Ortadoğu bataklığına saplandık. Türkiye’nin İdlib’de ne işi var? Türkiye’nin bu bataklıkta ne işi var? Fakir fukaranın çocukları Suriye’de nedenini bilmeden şehit oluyorlar. Rusya’yla el ele başlanan sürecin sonunda Rusya’yla karşı karşıya geldik. ABD’den Patriot füzesi almak için görüşmeler yapıldığı duyumları var. ABD ile Rusya arasında bir pinpon topuna dönmüş durumdayız. Adeta bir savaşın eşiğindeyiz. Buradan savaşa karşı olduğumuzu tekrardan belirtiyoruz.” Dedi.

“DAMAT ‘İYİLEŞME TABANA YAYILDI’ DİYOR. TABANA YAYILAN TEK ŞEY İNTİHARLARDIR, YOKSULLUKTUR, İŞSİZLİKTİR!”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündemi “pembe prompterdan” okuduğunu ve iktidarın gerçekleri ile sokağın gerçekleri arasında uçurum olduğunu söyleyen Ağbaba şöyle konuştu: “95 ülkenin nüfusundan fazla işsizimiz var ve her 3 gençten 1’i işsiz durumda. OECD ülkeleri arasında Türkiye en yüksek işsizin olduğu 3. Ülke. 8 Milyon 647 bin 283 yurttaşımızın aylık geliri 673 liranın altında. 6 milyon 850 bin emeklimizin 2000 liranın altında aylık gelirler yaşamaya çalışıyor. 2019 yılının ilk 9 ayında 3 milyon 365 bin 784 hanenin elektrik borcunu ödeyemediği için elektriği kesilmiş; aynı dönemde 710 bin 364 kişi doğalgaz faturasını ödeyememiş. Dolar 6.1 Lira’ya, çeyrek altın 536 Liraya yükselmiş. Yüzlerce yurttaşımız geçim sıkıntısı ve borçları nedeniyle intihar etmiş ama yandaş medyaya bakıyorsunuz, bakanların açıklamalarına bakıyorsunuz, Türkiye’yi günlük gülistanlık göstermeye çalışıyorlar. Damat çıkmış ‘İyileşme tabana yayıldı.’ Diyor. Tabana yayılan tek şey intiharlardır, yoksulluktur, işsizliktir. Saray’da intihar eden, sarayda elektriği, doğalgazı kesilen kimse yok ama sokağın tek gerçeği işte bu sorunlardır.” İfadelerini kullandı.

“FAKİR FUKARANIN VERGİLERİYLE YAPILAN İSRAFLAR BUNLARA HARAM OLSUN!”
Ağbaba sürekli olarak artan intiharların Türkiye’nin tek gerçek gündemi olduğunu vurguladı. Sadece geçtiğimiz Ocak ayında 12 kişi yine geçim sıkıntısı nedeniyle intihar ettiğini hatırlatan Ağbaba: “Bu ülkede sadece 1 günde Konyalı kamyon şoförü Mevlüt Çankaya geçim sıkıntısı nedeniyle intihar etti. İstanbul Üniversitesi öğrencisi Hakan Taşdemir intihar etti. Evli, 4 çocuk babası Nezir Kılıç Cizre kaymakamlık binasında intihar etti. Şişli'de bir kişi kendisini doğalgaz borusuna astı. Antalya Manavgat’ta Halit Yılmaz isimli yurttaş 26 Bin liralık borcunu ödeyemediği için intihar etti. Kocaeli’de Bayram Kömürcü isimli bir işçi çalıştığı fabrikada intihar ederek yaşamını sonlandırdı. Meclis’in kapısında, Grup toplantılarında ‘Açız!’ diye bağıranlar var ama iktidarın gündeminde Ahlat’a saray yapmak var. Ahlat’a saray yapımına izin veren yasayı TBMM’den geçirdiler. Ahlat’ta bir saraya neden ihtiyaç duyarsınız? Gösterişten, israftan, şatafattan başka bir icraatları yok. Fakir fukaranın vergileriyle yapılan bu israflar bu şatafat bunlara haram olsun.” Dedi.

GEZİ İSYANI’NDA ŞİDDET VARSA DÖNEMİN BAŞBAKANIN EMRİYLE UYGULANAN ŞİDDET VARDIR; VANDAL VARSA O GENCECİK ÇOCUKLARIMIZI ÖLDÜRENLER VANDALDIR!
Türkiye’de can ve mal güvenliği olmadığını belirten Ağbaba, can ve mal güvenliğinin olmadığı ülkelerde istikrarın, refahın ve barışın tesis edilemeyeceğini belirtti. Gezi Davası’yla ilgili sert eleştirilerde bulunan Ağbaba: “Dün FETÖ’nün kurduğu kumpasları bugün AKP yapıyor. Osman Kavala’nın 840 gündür tutuklu olmasına neden olan iddianameyi FETÖ bile yazamazdı. O kirletmeye çalıştıkları Gezi isyanı Türkiye’nin en önemli isyanıdır. Her şeye karar veren tek adama karşı insanlar seslerini yükselttiler. ‘Gezi’de şiddet vardı.’ diyorlar. Şiddet varsa dönemin başbakanın emriyle uygulanan şiddet vardır. Vandal varsa o gencecik çocuklarımızı öldürenler vandaldır. Asıl vandallar polise ateş etme emrini verenlerdir. Gezi davası bir kez daha gösterdi ki Türkiye’de yargı bağımsız değildir, Erdoğan’a bağımlıdır. Bu saatten sonra hiçbir hakim kendi vicdanıyla, yasalara ve anayasaya bakarak karar veremez.  Nereye bakarak karar verir? Saray’a bakarak karar verir. Bu da Türkiye’nin geldiği vahim noktayı göstermektedir.” şeklinde konuştu.

‘1 ÇOCUK YETMEZ 3 ÇOCUK YAPACAKSINIZ’ DİYOR; NEREDEYSE MİLLETİN YATAK ODASINDA BEKLEYECEK!
Erdoğan’ın AKP milletvekillerine yaptığı uyarıları da eleştiren Ağbaba, “Sadece mahkemeye müdahale ediyor sanıyorsunuz ama insanların sigara içip içmediğinden, kaç çocuk yapacağına kadar her şeye karışıyor. ‘Genel Merkez’de sigara içilmeyecek, odaları tek tek gezeceğim, cep araması yapacağım.’ diyor. Dün de çıkmış ‘1 çocuk yetmez 3 çocuk yapacaksınız.’ Diyor. Neredeyse milletin yatak odasında bekleyecek! Türkiye’nin onlarca derdi varken, ülke yangın yerine dönmüşken Cumhurbaşkanı’nın uğraştığı şeye bakın!” şeklinde konuştu.
 

Yorumlar (0)