CHP'Lİ ADIGÜZEL:COVİD-19 VAKASI OLARAK AÇIKLANMAYAN ÇOK SAYIDA VAKA VAR

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya dönük hazırladığı soru önergesi ile Coronavirüs vaka sayılarında gerçeğin saptanması için girişimde bulundu.

Vekil Haberleri 08.04.2020, 14:26
CHP'Lİ ADIGÜZEL:COVİD-19 VAKASI OLARAK AÇIKLANMAYAN ÇOK SAYIDA VAKA VAR

Tüm Türkiye’deki hekimlerden ve sağlık kuruluşlarından çok sayıda Coronavirüs test sonucu negatif, hatta kontrol tetkikleri de negatif gelen ancak tomografi ve klinik bulguları %100 Covid-19’la örtüşen vakalar olduğunu ifade eden Adıgüzel, bu hastalara gereken tedavi yapılsa da Covid-19 vakası olarak kayda geçirilmediğini ifade etti. Bu konumda olan hasta sayısının çok yüksek olduğunu belirten CHP’li vekil, bu tür bulguların da Covid-19 vakası olarak kayda geçmesi ve bu şekilde muamele görmesi gerektiğini savundu. Adıgüzel ayrıca aynı konumda hayatını kaybedenlerin de Covid-19 ölümü olarak kayda geçmesi gerektiğini ve tüm hayatını kaybeden vatandaşların isim baş harfleri ve illerinin yayınlanması gerektiğini, bunun şeffaflık ve kontrol mekanizması için zorunlu olduğunu söyledi. Adıgüzel önergesinde şu sorulara yer verdi:

Bu bulguları da vaka sayılarına eklemeyi düşünüyor musunuz?

Aynı şekilde testi negatif olup klinik ve tomografi bulguları Covid-19’la örtüşüp hayatını kaybeden vakaları ve test sonucu henüz çıkmamışken hayatını kaybeden vakaları ölüm sayılarına eklenmesi gerektiğini düşünüyor musunuz?

Henüz test sonucu çıkmadan ölen vakalardan daha sonra test sonucu pozitif çıkmış olanların ölüm sayılarına eklenmediği konusunda şüpheler vardır. Bu konuda gereken hassasiyetin gösterilmesi için ne tür tedbirleriniz vardır?

Yurt dışında tüm ülkelerde olduğu üzere doktorların ve hasta yakınlarının da açıklanan bilgileri kontrol edebilmeleri açısından, ölen vakaların isim ya da isim baş harflerinin bölgeleriyle birlikte kamuoyuna bildirilmesi şeffaflık açısından zaruridir. Bu şekilde uygulamayı hayata geçirmeyi düşünüyor musunuz?

Yorumlar (0)