CHP'li Adıgüzel: Pandemi bahanesiyle sağlık harcamalarını kısıyorlar!

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel pandemi ve sağlık hizmetleri ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Vekil Haberleri 22.12.2020, 15:19
CHP'li Adıgüzel: Pandemi bahanesiyle sağlık harcamalarını kısıyorlar!

Hükümetin sağlık giderlerini azaltmak için pandemiyi bahane ederek, normal sağlık hizmetini acil vakalar ile sınırlandırdığını iddia eden Adıgüzel şunları vurguladı:

“Vakaların ilk çıktığı Çin’de hızlıca büyük hastaneler yapıldı. Avrupa’da da böyle… Ancak Türkiye’de bir iki yetersiz örnekten sonra bu iş durdu. Hükümet mevcut hasta odalarını Covid servis ve yoğun bakım ünitelerine çevirmeyi yeğledi. Diğer hasta gruplarının sağlık hizmeti alacağı bir alan kalmadı. Zaten acil dışında diğer vakalarda hizmet verilmeyeceği yer yer açıklandı. Şu anda Covid den daha fazla, normal kontrolüne gidemediği ve kronik süregen hastalığı takip edilmediği için ölen insan var. 65 Yaşın üstü eve tıkıldı. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok. O yüzden ilerde bu salgın 65 yaş salgını olarak anılacak. Resmen insanlara eziyet ediliyor. Tıbbi hiçbir gerekçesi yok.

Hükümetin normal sağlık hizmetlerini rafa kaldırmasında kafasında şöyle bir şey var: pandemiyi bahane ederek sağlık harcamalarını kısmak. Sonuçta çok ciddi maliyetleri olan beyin cerrahi, ortopedi, kalp ameliyatları gibi hizmetler şu anda yapılmıyor. Covid’i tedavi etmek hükümet için, diğer hastaları tedavi etmekten daha ucuz. Mevcut tüm hastaneleri Covid hastanesine çevirerek bunu bile fırsata dönüştürdüler.

Yorumlar (0)