CHP'li Adıgüzel: Kazdağları'ndan çekip gittiler Bozdağı'ndan da çekip gidecekler

Ünye Üçpınar Bozdağ bölgesinde günlerdir vatandaşların yapılan maden sondajlarına tepkisi ve jandarmanın müdahelesi üzerine CHP heyeti bölgede incelemelerde bulundu.

Vekil Haberleri 30.10.2020, 12:39
CHP'li Adıgüzel: Kazdağları'ndan çekip gittiler Bozdağı'ndan da çekip gidecekler

CHP Genel Başkan Yardımcıları Ali Öztunç ve Seyit Torun’la, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel konuyu yerinde gözlemledi. Bölgede bir konuşma yapan Mustafa Adıgüzel şunları ifade etti:

“Değerli Üçpınar halkı sizi ve mücadelenizi selamlıyorum. Burası Bahçeler’e kuş uçuşu 4 km. Orada ne yaptılarsa burda Bozdağ’da aynısını yapmaya çalışıyorlar. 40 hane var. Sondaj attıkları yer. Evimizin bahçemizin içi. 500 hane buradan gelen suyu içiyor. Biz uzak diyarları değil evlerimizi ocaklarımızı savunuyoruz. Mücadelemizi baştan beri an be an takip ediyorum. Vali ve alay komutanı ile hep irtibatta olduk. Ama bu müdahaleleri yapanlar buradaki hassas noktaları bile bile yaptılar. Dün Çiftlik’te yapanlar aynı kişilerdi. Bugün Ballık’ta ve Üçpınar’da aynı şeyi yapıyorlar. Bu maden yasasını AKP ile yol yürüyen FETÖ’cüler 17 kere değiştirdiler. Bu madenleri işletenler, geçmişte FETÖ ile iltisakı olan insanlar. Siz burada insanları kimin adına copluyorsunuz? Ballık’ta da Üçpınar’da da analar asker doğuruyor. Siz burada asker analarını FETÖ’cü şirketler adına coplayıp, yerlerde sürükleyip, hakaret ediyorsunuz. Şimdi soracağız onlara; burada kadınlarımıza hakaret eden Astsubay hakkında işlem yaptınız mı? Kanser hastası kadını yerlerde sürükleyip sonra kodese tıkanlar hakkında işlem yaptınız mı? Asla yılmayacağız! Gecenin en karanlık vakti şafağa en yakın olan andır. Delik değiş edilmiş bu topraklarda, ırzına geçilmiş bu coğrafyada fare gibi yaşamaktansa insan gibi ölürüz. Dün kaz dağlarındaydım selam getiriyorum. Kazdağlarından çekip gittiler Bozdağından da çekip gidecekler.”

Yorumlar (0)