CHP'li Adıgüzel: ''Hızlı bir şekilde eksiklerin giderilmesi ve salgınla mücadelede hazır olunması gerekmektedir''

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, TBMM’de Koronavirüs’le ilgili konuşması ile takdir topladı. Sağlık Bakanlığı’nın eksiklerini, konuya hakim bir üslupla eleştiren, ancak bu mücadelede bir bütün olarak ülke ve insanımız için birleşileceğini vurgulayan konuşması tüm kesimlerden beğeni aldı.

Vekil Haberleri 20.03.2020, 10:38
CHP'li Adıgüzel: ''Hızlı bir şekilde eksiklerin giderilmesi ve salgınla mücadelede hazır olunması gerekmektedir''

 Yapılan kimi olumlu düzenlemelerin yanında hataların olduğunu ve bu hatalardan ders çıkarılması gerektiğini belirten Adıgüzel, hızlı bir şekilde eksiklerin giderilmesi ve salgınla mücadelede hazır olunması gerektiğini belirtti. Eksikleri 6 maddede özetleyen Adıgüzel’e göre süreçte kötü yönetilen başlıklar şöyle:

1.İran sınırının geç kapatılması.

2. Vakaların kamuoyuyla paylaşımında yeterli şeffaflık olmaması.

3. Tanı test sayılarında geriden gelinmesi.

4. Spordaki karar süreçlerine yayıncı kuruluş ve bahis şirketleri gözüyle bakılması.

5. Umre ziyaretleri ve dönüşlerinin kötü yönetimi.

6. Yoğun bakım yatak ve cihaz eksikleri.

Bundan sonraki süreçte özellikle yoğun bakım yatağı, cihaz ve sağlık personeli ekipmanlarındaki eksiklerin hızla kapatılabileceğini. Bu konuda yerli firmalarla devletin ortak bir planlama ile üretime geçerek hızlıca yol alması gerektiğini vurgulayan Adıgüzel, konuşmasının sonunda “Daha on gün önce bu kürsünün etrafında kavga ettik; halkımız bizi ayıpladı. Bugün ülke olarak topyekûn tehdit altındayken de o gün kavga ettiğimiz bu kürsü etrafında bu ülke menfaatine birleşebileceğimizden herkes emin olmalıdır.” dedi ve Mart ayının dikkatle geçirilmesi gerektiğini hatırlatarak “Martın sonu bahar” diyerek konuşmasını bitirdi.

Yorumlar (0)