CHP'li Adıgüzel: Büyük Atatürk koşusu her koşulda yapılmalıdır

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel 84 yıldır Atatürk’ün Ankara’ya gelişi için düzenlenen ve bu yıl pandemi nedeniyle iptali düşünülen Büyük Atatürk Koşusu’nun yapılması çağrısında bulundu.

Vekil Haberleri 23.12.2020, 14:15 23.12.2020, 14:16
CHP'li Adıgüzel: Büyük Atatürk koşusu her koşulda yapılmalıdır

Adıgüzel yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

Türkiye'de iki spor etkinliği bizzat Atatürk'ün izni ve bilgisi dâhilinde başlatılmış ve bugüne kadar gelmiştir. Birisi Türkiye Jokey Kulübü'nün Gazi Koşusu diğeri de Atatürk'ün Ankara'ya geldiği 27 Aralık günü yapılan Büyük Atatürk Koşusu’dur. 1936 yılından beri 84 yıldır aralıksız yapılıyor. Bu yıl pandemi gerekçe gösterilerek koşu yapılmaması yönünde bir karar alındığını duyduk. Koşu gününe 4 gün kaldı hiç bir hazırlık, program duyurusu yok.

Hükümet miting yaparken, Ayasofya açılışı yaparken yüzbinlerce insanı daracık meydanlara sıkıştırdı, pandemi koşullarını yok saydı. Futbol atletizme göre daha fazla yakın temas sağladığı halde pandemiye rağmen, bazı takımlarda sporcuların yarısı Covid olmasına rağmen Süper Lig karşılaşmaları devam ediyor. Ne yani? Hükümetin engelinden kurtarabilmek için Atatürk koşusunu da Katar finansmanı ile mi yapmamız lazım?

Aynı koşunun Kayseri ayağı 18 Aralık 2020 tarihinde ayni koşullar altında sorunsuz yapıldı.

Bu koşu Kayseri’de yapılabiliyor da esas finali olan Ankara’da neden yapılamıyor?

Koşunun yapılacağı pazar günü sokağa çıkma yasağı var. Aslında bu durum o koşunun yapılması açısından uygun bir ortam da yaratıyor.

Bu koşu Atatürk'ün Dikmen sırtlarından Ankara Valiliğine gidişini temsil etmektedir. Aslında burada konulan engel hükümetin pandemiye karşı mücadelesinin bir parçası değil, Atatürk'ün Dikmen sırtlarından Ankara Valiliğine gidişine, aslında Atatürk'ün attığı her adıma karşı olan mücadelesinin bir parçası olmasın?

Yorumlar (0)