banner758

CHP'li Adıgüzel: Bu ülkeyi betonseverlerden vatanseverler kurtaracak

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Ünye Flash FM’e konuk olarak gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Vekil Haberleri 30.05.2020, 14:04
CHP'li Adıgüzel: Bu ülkeyi betonseverlerden vatanseverler kurtaracak

Programda fındıkla ilgili Cumhur ittifakı milletvekilleriyle arasında süren polemiğe dair gelen bir soru üzerine Adıgüzel şunları ifade etti: “Bu yıl rekoltede yaklaşık 300 bin ton düşüş olacağının tahmin edilmesi, şu anda dahi fındık fiyatının 26 TL olması, büyük alıcı İtalyan firmanın kendi ülkesinde salgının sebep olduğu fındık üretimindeki sıkıntılar, dünya genelinde pandemi sürecinde fındığa talebin artmış olması ve salgın sürecinin maliyetleri artırmış olması nedeniyle bu yıl piyasa fiyatının 30 TL ve daha yüksek rakamlara ulaşacağı bellidir. Bu koşullarda ben taban fiyat en az 25 TL olmalıdır derken, bu rakamı veya daha yüksek rakamları telaffuz etmek yerine 20TL gibi rakamları telaffuz etmek halka ve ülkemize değil çıkar odaklarına hizmet etmektir. Biz halkımızın, ülkemizin ve emekçinin tarafındayız. Bunlar da kimin tarafı olduğunu gösteriyor. Ve buradan tekrar ediyorum, 25 TL’nin altında taban fiyat açıklamak vatana ihanettir.

Cumhur ittifakı vekilleri sırayla, aynı platformdan şahsımı hedef alan açıklamalar yapmaktadır. Ben bunlara cevap vererek hem kendi mesaimi bu konularla harcamak hem de milletin vaktini almak istemiyorum. Çünkü bizim bunlardan daha önemli meselelerimiz, dertlerimiz var. Biz milletin derdiyle dertlenirken, sorunlarına çözüm ararken, gelip bir ucundan tutmak yerine, bizim belirlediğimiz gündem üzerinden bize saldırıyorlar. Cumhur ittifakı vekillerine bir muhalefet milletvekilinin belirlediği gündem üzerinden cevap vermekten daha fazla iş düşer. Muhalefete muhalefet etmekten daha fazla meziyetleri olmasını beklerdik.”

Ünye’deki programın arından Adıgüzel Fatsa’ya geçti. CHP Fatsa İlçe Başkanı Murat İnanlı, Belediye Meclis Üyeleri ile İl ve İlçe yönetim kurulu üyeleri ile köylerde incelemelerde bulunan Adıgüzel, tahrip olan yolları ve dereleri inceledi. Ordu vekili “Kepçesini kapan Ordu’muza koşuyor. Ordu’nun dereleri diye türkümüz var ama nedense Ordu’nun derelerine ihanet etmeyi adet haline getirmiş bir iktidar ve bu iktidarın yerel yönetimleri var. Bu dereleri boğazlamaktan vazgeçin. Bu doğal hayat bizim gözbebeğimiz. Vatan dediğimiz işte buradaki ağaç, dere, çiçek, arı, kuş. Bu ülkeyi yönetenlerin artık bunu görmesi ve ülkeyi betona boğmaktan vazgeçmesi gerekiyor. Bu ülkeyi betonseverlerden vatanseverler kurtaracak” dedi.

Yorumlar (0)