CHP'li Adıgüzel: Bu hükümette Bilim de yok Kurul da… Resmen YOK!

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Bilim Kurulu’nun herhangi bir yasal mevzuatla kurulmadığını iddia etti. Sağlık Bakanı’nın “Bilim Kuruluna saygılı oldun” sözlerini eleştiren Adıgüzel, “önce kendiniz bu kurula saygı gösterin” dedi.

Vekil Haberleri 09.04.2021, 13:40
CHP'li Adıgüzel: Bu hükümette Bilim de yok Kurul da… Resmen YOK!

Adıgüzel’in açıklamaları şu şekilde:

“Sn. Kılıçdaroğlu'nun grup konuşmasında, salgında ülkeyi getirdikleri bu vahim tablo nedeniyle haklı eleştirileri sonrasında “Bilim Kurulu’na saygılı olun” diyen Sağlık Bakanı, önce kendiniz bu kurula saygı gösterin. Çünkü her sıkışınca öne attığınız bu insanların mevzuat ile tanımlanmış resmi bir görevi bile yok. Bir kuruluş kararı, görev tanımı, çalışma prensipleri belirlenmemiş. Yapılan toplantıların bir tutanağı var mı, sanmıyorum. İlerde kimsenin "ne olupbitti burada, bu kadar can kaybı olurken kim ne önermiş, hangi bürokrat ya da siyasi gerekeni yapmamış" hesap sorulabilsin istenmiyor. Sonra da “Bilim Kuluna saygı gösterin”. Hele ki Bilim Kuruluna hakaret etmemiz teknik olarak mümkün değil. Çünkü hukuken böyle bir kurul yok.

Bu ülkede her tür kurumun mevzuatı var. 4’er 5’er maaş aldıkları kurum ve mevkilerin bile mevzuatlarını çıkarıyorlar ama Bilim Kurulu’nun mevzuatı yok. 10 Ocak 2020'de kurulduğu söyleniyor. Ne o gün ne önce ne de sonrasında böyle bir görevlendirmeye ait en ufak bir resmi karar veya kayıt yok. Bir karar defteri geriye yönelik bir tutanağı da yok haliyle. Varsa ortaya koysunlar, yüce milletim de görsün, kimler sorumlu bu işten. Bu konuda daha önce verilmiş sorularıma da diğer 135 Pandemi soruları gibi yanıt gelmedi zaten.

Tabi ki teker teker saygıdeğer hocalarımıza saygımız var da, hukuken olmayan bir şeye nasıl saygılı olalım.

Bu hükümette Bilim de yok Kurul da… Resmen YOK!

Bugün yapılması gereken toplantıyı da ertelemişler. Nasıl olsa memlekette ACİL bir durum da YOK!”

Yorumlar (0)