CHP'li Adıgüzel: Bilirkişi raporuna rağmen sahili dolduruyorlar

CHP Ordu Milletvekili Ordu Sahilinde yaptığı açıklama ile Büyükşehir Belediyesi’nin sahil dolgu çalışmalarını eleştirdi ve bilirkişi raporuna rağmen çalışmalara devam edildiğini söyledi.

Vekil Haberleri 28.05.2020, 13:43
CHP'li Adıgüzel: Bilirkişi raporuna rağmen sahili dolduruyorlar

Adıgüzel açıklamalarında şunları kaydetti:

“Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ordu sahilinde yaptığı dolgu dâhil çalışmalar bilirkişi tarafından bir defa daha uygun görülmedi. İlk bilirkişi raporuna Büyükşehir Belediyesi itiraz etti. Bu itiraz da reddedildi. Buradaki alan düzenlemesinin burada geri dönüşümsüz zararlara yol açacağı belgelerle ifade edildi. Buna rağmen buradaki çalışmalar devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı diyor ki “biz bu proje ile örnek olacağız.” Bu şekilde hakikaten örnek olacaklar, ama iyi örnek değil, ancak kötü örnek olabilirler. Bakın bu durumu daha önce Yason’da yaşadık. Burdur Salda gölünde Gümüşhane Dipsiz gölde ne olduysa Yason’da aynı şey oldu. Bu 3 il şimdi geri dönüşümsüz çevre zararlarıyla konuşuluyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı, bir yandan bir önceki belediye başkanını eleştirirken, bir yandan da bu eski belediye başkanının bu yanlış sahil projesine devam ettirme çabasını da çok garip buluyoruz.

Ordu ili sahilinden yol geçirmeyen Karadeniz'deki tek ildir. Vatandaş buna karşı çıkmıştır ve sahil otoyolunu şehrin dışından geçirmiştir.

Yani Ordu’da eğer doğaya, bilime ve insana aykırı projelerde ısrar edilirse Ordu halkı buna da dur diyecektir.

Bilirkişinin raporu doğrultusunda çalışmaların derhal sonlandırılması gerekmektedir.”

Yorumlar (0)