CHP'li Abdurrahman Tutdere: AKP Hükümeti Vatandaşı Önce Borçlandırıyor Sonra Da İcralık Ediyor

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, haziran ayı itibariyle vatandaşın toplam borcunun 967 milyar lirayı aştığını ifade ederek borç miktarındaki artışa dikkat çekti.

Vekil Haberleri 04.08.2021, 09:54
CHP'li Abdurrahman Tutdere: AKP Hükümeti Vatandaşı Önce Borçlandırıyor Sonra Da İcralık Ediyor

AKP iktidarının vatandaşları sürekli borçlandırdığını, yaşanan ekonomik kriz ve işsizlik gibi sebeplerden dolayı da vatandaşların borçlarını ödemekte büyük sıkıntılar yaşadığını aktaran Milletvekili Tutdere, icralık olan kişi sayısında büyük artış yaşandığını kaydetti.

Hazine’nin İç ve Dış Borçlarının Toplam Tutarı 2 Trilyon Lirayı Aştı

Hazine’nin iç ve dış borçlarının katlanarak arttığını ifade eden Milletvekili Tutdere; “İktidarın yanlış ekonomi politikaları ülkemizi maalesef uçuruma sürüklemeye devam etmektedir. Hazine’nin iç ve dış borçlarının toplam tutarı 2 trilyon 27 milyar liraya kadar çıktı. Borç stokunun bu yılın ilk altı aylık döneminde artış ise 214 milyar lira. Borç stokunun 1 trilyon 135 milyar liralık kısmı iç borçlardan, 891 milyar liralık kısmı ise dış borçlardan oluşuyor.” dedi.

İcraya Verilen Borçların Toplam Tutarı 20 Milyar Liraya Dayandı

Takipteki borç miktarında yaşayan artışı da dikkat çeken Milletvekili Tutdere, “AKP iktidarı yurttaşlarımızı önce borç batağına sürüklüyor sonra da fazlasıyla geri alıyor. Yurttaşlarımız yaşanan ekonomik kriz hali ve işsizlik gibi sebeplerden dolayı borçlarını ödeyemez hale geldi. Vadesinde ödenmediği için bankalar tarafından icraya verilen takipteki borçların toplam tutarı 19.5 milyar liraya ulaşmış durumda. İcraya verilen borçların 14.2 milyar lirasını tüketici kredisi oluştururken 5.3 milyar lirasını ise kredi kartlarından kaynaklı borçlar oluşturuyor.” ifadelerini kullandı.

İcra Dairelerine 7 Ayda 4 Milyon 112 Bin Yeni Dosya Eklendi

Yaşanan ekonomik krizden dolayı icra dairelerinin dosyalarla dolup taştığını ifade eden Milletvekili Tutdere, icra ve iflas dairelerindeki dosya sayısındaki artışa dikkat çekerek, “Öte yandan, icra dairelerinde her geçen gün katlanarak artan dosya sayısı da yurttaşlarımızın içinde bulunduğu acı tabloyu bizlere göstermektedir. Ulusal Yargı Ağı üzerinden alınan verilere göre Ocak ve Temmuz aylarını kapsayan 7 aylık dönemde icra ve iflas dairelerine toplam 4 milyon 112 bin yeni dosya geldi. İcra ve iflas dairelerindeki dosya sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon 806 bin adet artarak 22 milyon 521 bin adete ulaşmış durumda.” dedi.

Açlık Sınırı 3 Bin 513 Liraya, Yoksulluk Sınırı ise 12 Bin 195 Liraya Yükseldi

Açlık ve yoksulluk sınırının geldiği nokta hakkında da değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Tutdere, AKP iktidarının vatandaşları borç batağına sürüklediğini ve yoksullukla baş başa bıraktığını ifade etti. Milletvekili Tutdere, “Açlık ve yoksulluk sınırı maalesef her geçen gün artmakta, yurttaşlarımız iktidar tarafından adeta açlığa mahkûm edilmektedir. Türk-İş’in temmuz ayı verilerine göre açlık sınırı 2 bin 903 liraya, yoksulluk sınırı da 9 bin 457 liraya; Birleşik Kamu İş Konfederasyonuna göre ise açlık sınırı 3 bin 513 liraya, yoksulluk sınırı da 12 bin 195 liraya yükselmiş durumda. İktidar hayal projelere kapılıp kandırmaca projelerin temelini atacağına yüzünü yurttaşlarımıza dönsün, açlığı ve yoksulluğu bitirecek projeler üretsin.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)