CHP kutludüğün’e sahip çıktı: “Bari bundan sonra izin vermeyin!”

Başkent’in Mamak İlçesinde yer alan Kutludüğün Mahallesi, uzun yıllardır taş ocaklarının yarattığı tahribatla mücadele ediyor. Su kaynakları, toprak üstü canlılık ve insan sağlığını tehdit eden taş ocakları, yaşam alanlarıyla iç içe faaliyet yürütürken, Ankara’da olmalarına rağmen seslerini hükümete duyuramayan bölge sakinlerine, CHP sahip çıktı.

Vekil Haberleri 23.10.2021, 16:13
CHP kutludüğün’e sahip çıktı: “Bari bundan sonra izin vermeyin!”

Bayındır Barajı’nın yapılmasıyla yolu sular altında kalan ve resmi bir yol dahi belirlenmeyen Kutludüğün Mahallesi, kaderine terk edilmiş durumda. Yaklaşık 5 bin vatandaşın ikamet ettiği mahallede, sekiz aktif taş ocağı bulunurken, ağır tonajlı araçların da sıklıkla kullanarak bozulmalara neden olduğu mevcut bol uçurumlu yolda ise, resmiyet olmadığı için ne bir aydınlatma ne de bir uyarı levhası mevcut.

Başkent sınırları içerisinde yer almasına rağmen seslerini hükümete bir türlü duyuramayan mahalle sakinlerine destek CHP’den geldi. Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’un başkanlığındaki CHP heyeti, bölgedeki taş ocaklarını gezdi, vatandaşların dertlerini dinledi ve önemli tespitlerde bulunarak sorunların çözümü adına notlar aldı.

“RANT İÇİN, PARA İÇİN, FİLM PLATOSU HALİNE GELMİŞ”

Mamak Belediye Meclisi’nin geçen yıl bölgedeki taş ocaklarının yarattığı tozun doygunluğa eriştiğine dair kararına rağmen, ne hikmetse taş ocakları faaliyetlerine devam ederken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, taş ocaklarının bulunduğu sahaları meşhur film merkezi ‘Hollywood’a benzetti. Madenciler tarafından dağın taşın delik deşik edildiğini belirten Ali Öztunç, ”Bu vadiyi, bu kanyonu adeta öyle bir hale getirmişler ki, burası maalesef bir film platosu haline gelmiş. Rant için, para için doğayı bitirmişler. Burası bir plato, daha önce kanyondu, şimdi bir Holywood oyuncusunu getirin, gayet film çekebilir burada. Daha önce köy olan bu mahalleyi insan bu hale getirdi, yaradanın eseri değil bu. Maalesef burada yaşayan insanlar toz yutuyorlar, rahatsızlanıp hasta oluyorlar.” İfadelerini kullandı.

“BARİ BUNDAN SONRA İZİN VERMEYİN”

Yeraltı sularındaki kirliliğin, suyun yüzeye vurduğu noktalarda gözler görülür hale geldiğini ve en azından maden sahasının genişletilerek, yeni işletmelere izin verilmemesini talep eden vatandaşları dinleyen Ali Öztunç, daha önce bol yeşilliğe sahip Kutludüğün’ün doğasına büyük zarar verildiğini belirtti.  Tüm zorluklara rağmen yan yana canlı kalmayı başarmış iki elma ağacının dalından kopardığı elmaları gösteren Öztunç, “O kadar çok meyve ağacı varmış ki, ama artık bunlar bitmiş. Sebep; birileri rant elde edecekler, para kazanacaklar. Burada ciddi bir mücadele veriliyor hep birlikte. Bugüne kadar bu taş ocaklarına yeteri kadar izin verilmiş, bari bundan sonra izin vermeyin, daha fazla doğamızı tahrip etmeyin.” Dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç başkanlığındaki heyette, Ankara Milletvekilleri Levent Gök ve Ali Haydar Hakverdi, Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı ve Mamak İlçe Başkanı Uğur Açıkalın yer aldı.

 

Yorumlar (0)