CHP KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ DR. ALİ FAZIL KASAP: KÜTAHYA'YI KİMSE ÇANTADA KEKLİK GÖRMESİN

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın 21 Mart Perşembe günü Kütahya’da gerçekleştirdiği mitinge değinerek, “Kütahya’yı kimse çantada keklik görmesin” dedi. Erdoğan’ın Kütahya’ya seçimden seçime geldiğini belirten Kasap, AKP’nin Kütahya’ya verebileceği bir şeyin kalmadığını söyledi.

Vekil Haberleri 25.03.2019, 11:24 25.03.2019, 11:24
CHP KÜTAHYA MİLLETVEKİLİ DR. ALİ FAZIL KASAP: KÜTAHYA'YI KİMSE ÇANTADA KEKLİK GÖRMESİN

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın 21 Mart Perşembe günü Kütahya’da gerçekleştirdiği mitinge değinerek, “Kütahya’yı kimse çantada keklik görmesin” dedi. Erdoğan’ın Kütahya’ya seçimden seçime geldiğini belirten Kasap, AKP’nin Kütahya’ya verebileceği bir şeyin kalmadığını söyledi.

 

Kasap, Erdoğan’ın aksine son 17 yılda Kütahya’nın daralan ekonomisi, özelleştirilen fabrikaları, kamu yatırımlarının yetersizliği, özel sektörün gerekli girişimlerde bulunmaması nedeniyle sürekli göç verdiğine, bunun sonucu olarak birçok Kütahyalı vatandaşın işsiz durumda olduğuna ve Kütahya’nın günden güne eridiğine dikkat çekerek şöyle dedi:

 

“Bugün için Kütahya’da binlerce esnaf kan ağlıyor. Birçok dükkan ya kiralık ya satılık. Binlerce işsiz gencimiz kahvehanelerde. Bu sorunları görmek istemeyenler ise seçim meydanlarında gazel okuyor.”

 

Kasap, Kütahya şehir hastanesi inşaatının durduğunu, Kütahya’da birçok branşta doktor olmaması nedeniyle vatandaşların çevre illere gitmek zorunda kaldığını hatırlatarak, 2019 yılı bütçesinden Kütahya’ya ayrılan payın şehir hastanesi inşaatını bitirmeye yeterli olmadığını söyledi. AKP’nin Kütahya’da eldekileri satmaktan başka hiçbir şey yapmadığını belirten Kasap, Kütahya’da gerçekleşen özelleştirmeler sonucunda yaklaşık 12 bin işçinin mağdur olduğunu ve mevcutta çalışan işçilerin özlük hakları da başta olmak üzere birçok sorunla boğuştuğuna dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Kütahya’da Eti Gümüş başta olmak üzere, Manyezit işletmeleri (KÜMAŞ), Kütahya Azot Fabrikası, Şeker Fabrikası, Seyitömer ve Tunçbilek Termik Santrali gibi kentin ekonomik olarak lokomotifi konumunda olan kuruluşların tamamı AKP tarafından özelleştirildi. Kütahya’da yaşanan yolsuzluklara, özelleştirmelere ve bunun sonucunda oluşan işsizliğe sonuç olarak kentin günden güne erimesinin bizzat sorumlusu olanlar miting meydanlarında gazel okumaya devam ediyor. Bu düzeni 31 Mart’ta değiştireceğiz. Kütahya’yı, Eskişehir gibi yaşanabilir bir kent yapacağız” dedi.

 

2019 Türkiye’sinde Kütahya’nın hala bir stadyumunun olmadığını, Hızlı trenin Kütahya’dan geçmediğini, Zafer Havalimanından kuş bile uçmadığını, Kütahya’nın yollarının göçtüğünü vurgulayan Kasap, “Kütahya bunu hak etmiyor. 17 yıldır Kütahya’yı görmezden gelenlere en güzel cevabı yine Kütahyalı vatandaşlarım verecek. 31 Mart’ta Kütahya’ya bahar gelecek. Belediye Başkan Adayımız Eyüp Kahveci ile Kütahya hak ettiği konuma ulaşacak” dedi.

Yorumlar (0)