CHP Kırşehir Milletvekili İlhan, avukatların haklı mücadelesinde onları yalnız bırakmadı!

​​​​​​​TBMM'de görüşmeleri devam eden çoklu baro teklifine ilişkin Türkiye genelindeki tüm avukatların haklı mücadelesi için dilekçeleri, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İLHAN'ın parlamentoda üyesi olduğu Dilekçe Komisyonu'na hukukçular adına temsilen yer alan Düzce Baro Başkanı Avukat Azade Ay ile birlikte teslim edildi. Dilekçelerin teslimi sırasında CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil Sütlü ve CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin de yer aldı.

Vekil Haberleri 10.07.2020, 21:41
CHP Kırşehir Milletvekili İlhan, avukatların haklı mücadelesinde onları yalnız bırakmadı!

Avukatların dilekçelerinin teslimi öncesinde Ankara'daki Çağdaş Sanatlar Merkezi önünde toplanan hukukçular, milletvekilleri ile çevik kuvvet arasında ve diğer taraftan yakın dakikalar içerisinde de TBMM'nin Çankaya kapısında toplanan avukatlar, baro başkanları ve milletvekilleri ile polis arasında gergin anlar yaşandı.

İLHAN: "BU ŞEKİLDE ORANTISIZ GÜÇ KULLANAMAZ VE ORANTISIZ BİR MÜDAHALE YAPAMAZSINIZ."

Bu esnada CHP Kırşehir Milletvekili Metin İLHAN avukatların meclise alınmasına engel olan orantısız güç ve müdahaleye karşı şunları söyledi: "Burada herkes baro başkanı, mesleğini en iyi ve dürüst bir şekilde icra eden avukatlar bir arada ve uzlaşmaya, iletişime kapalı insanlar değiller. Bu şekilde orantısız bir müdahale yapamazsınız, doğru değil."

Yorumlar (0)