CHP Kanser Hastalarını Meclise Taşıdı

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, BAĞ-KUR Prim Borcu Olan Kanser Hastalarını Meclis Gündemine Taşıdı.

Vekil Haberleri 11.05.2019, 08:54 11.05.2019, 09:14
CHP Kanser Hastalarını Meclise Taşıdı

Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “29 Mart 2019 tarihli 30729 sayılı Resmi Gazetede yer alan 859 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda düzenlemeler yapılmıştı. Yapılan düzenleme ile birlikte kanunun 4-1/b kapsamına göre 60 günden fazla prim borçları olsa dahi çalışan BAĞ-KUR’lular, 31 Aralık 2019 tarihi sonuna kadar sağlık hizmetlerinden ve yardımlarından yararlanabileceklerdi.

 

Ancak gelinen noktada durumun böyle olmadığı, borçlu olan fakat bu kararnameye güvenerek hastaneye giden Bağ-Kur’lulara sağlık hizmetlerinin verilmediği birçok hasta tarafından dile getirilmiştir” dedi. 

 

BAĞ-KUR’LU KANSER HASTALARINA YARDIM YOK

 

29 Mart 2019 tarihinde yürürlüğe giren 859 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine güvenerek hastaneye giden birçok hastaya “borcunuz var” denilerek tedavileri yarım bırakılmış, yardımları kesilmiştir diye sözlerine devam eden CHP’li Tığlı “31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimlerden önce yürürlüğe giren 859 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin neden uygulanmadığını, Kolostomi Torbası ve Kolostomi Adaptörü almak için hastaneye giden kanser hastalarına “borcunuz var” denilerek torba ve adaptör verilmediğini, tedavilerinin neden yarım bırakıldığını” gündeme getirdi.

 

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı’nın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yönelttiği sorula şöyle:

 

·         31 Mart 2019 tarihinde yapılan Yerel Seçimlerden önce açıklanan bu kararnamenin uygulanmadığından haberdar mısınız? Bu kararname uygulansın diye mi çıkartıldı yoksa sıradan bir seçim vaadi miydi?

 

·         Bağ-Kur ya da SGK borcu olan bir kişinin sağlık hizmetlerinden men edilmesini Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na aykırı buluyor musunuz?

 

·         Kolostomi Torbası ve Kolostomi Adaptörü almak için hastaneye giden hastalara Bağ-Kur borcunuz var denilerek torba ve adaptör verilmediğini, tedavilerinin yarım bırakıldığını biliyor musunuz?

 

·         Cumhurbaşkanı tarafından çıkartılan bu kararname Sağlık Bakanlığı ve Hastanelerin bilgi işlem sisteme girilmiş midir? Girilmiş ise hastalara borcunuz var denilerek hizmet verilmemesinin gerekçeleri nelerdir?

Yorumlar (0)