banner773

CHP Heyetine Şanlıurfa'da yoğun ilgi…

Gürer: “Memleket sorun yumağı, iktidar seyrediyor”

Vekil Haberleri 21.10.2018, 11:50 21.10.2018, 11:50
CHP Heyetine Şanlıurfa'da yoğun ilgi…

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yerel seçimler öncesi çalışma yürütmek üzere partisi tarafından görevlendirildiği Şanlıurfa’da, vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı  Onursal Adıgüzel ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ile Urfa’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

CHP heyetiyle birlikte sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının yanı sıra esnaf ziyareti yapan Gürer, yurttaşların sorunlarını dinledi. Gürer, ülkemizin her bölgesinde olduğu gibi Şanlıurfa’yı da vuran ekonomik krizle ilgili değerlendirmelerde bulunup, hükümetin ekonomi ve tarım politikalarını eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, partisi tarafından yerel seçim öncesi çalışmalar yürütmek ve gündemi değerlendirmek üzere, Şanlıurfa’ya gitti. Gürer, Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel ve Edirne Milletvekili Oktay Gaytancıoğu ile birlikte gittiği Şanlıurfa’da, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Ziraat Odası Başkanlığını ziyaret etti. Esnaf ziyareti de gerekleştiren CHP heyeti, semt pazarında pazarcı esnafı ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Şanlıurfa’da yoğun bir program gerçekleştiren heyet, Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri (HBYS) mağdurlarıyla da bir araya geldi. CHP Heyeti, Şanlıurfa İl teşkilatında, CHP il ve ilçe yöneticilerinin katılımıyla bir de basın toplantısı düzenledi.

Şanlıurfa’da vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaşan  CHP Heyetinde yer alan Ömer Fethi Gürer, ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gürer, Türkiye’nin tüm illerinde olduğu gibi Şanlıurfa’nın da ekonomik krizden ciddi manada etkilenmiş olduğunu gördüklerini belirtti. Gürer, “Şanlıurfa’da, sivil toplum kuruluşları, meslek odalarını ziyaret ettik. Çarşı pazarda ve kahvehanelerde vatandaşlarımızda bir araya geldik. İşsizliğin hat safhaya ulaştığı Şanlırufa’da, esnaf, çiftçi, emekli,  memur, işçi, sanayici ve toplumun hemen hemen tüm kesimleri dövizdeki dalgalanmalar, artan enflasyon ve zam dalgalarının getirdiği mağduriyeti yaşıyor. İnsanların alım gücü düştüğü için bazı esnaf kesimlerinin siftah yapamadan kepenk kapattığını gördük. Emeklilikle yaşa takılanlar, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor. Girdi maliyetleri artan çiftçiler ekim yapamayacak duruma gelmişler. Böyle bir ortamda ülkeyi yönetenlerin halen ‘kriz mriz yok’ demesi ve bu insanların yaşadığı sıkıntıları görmezden gelmesi inanılır gibi değil” ifadelerini kullandı.

  

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, partisinin Şanlıurfa il Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında da genel bir değerlendirme yaptı. Türkiye’de 15 milyon sosyal güvenceli çalışan varken, bunlardan sadece 700 bininin toplu sözleşme yapabilen sendikalara üye olmasının düşündürücü olduğunu belirten Gürer, ülkeyi bu duruma AKP iktidarının taşıdığını vurguladı.

 

Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden birinin de emeklilikte yaşa takılanların sorunu olduğunu ifade eden Gürer, kendisi 46 yaşında emekli olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuyla ilgi yasa teklifine karşı çıkmasına anlam veremediklerini belirtti.

 

Gürer, şunları söyledi: “Gelin bütün partiler ortaklaşa emeklilikte yaşa takılan üç buçuk milyon insanın sorunlarını değerlendirelim, konuşalım,  bir çözüm üretelim. Her gün zam zam zam gelirse vatandaş ne yapar birincisi bu. İkinci taşeron yasası taşeron ile ilgili kararname çıkarıldı tam bir Ucube taşeron için Cumhuriyet Halk Partisi'nin dışında bunlar da söz vermişlerdi. Türkiye'de bir milyon iki yüz bin kişiye yakın taşeron çalışan var. Kamuda çalışanlar eşit işe eşit ücret eşit kadro bunlarda atladılar afişler astılar taşeron sorununu çözül istiyoruz eşit işe eşit ücret kadro dediler.”

Yorumlar (0)