banner773

CHP HEYETİ KUM FIRTINASININ VURDUĞU POLATLI’NIN KÖYLERİNE GİTTİ

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekilleri Levent Gök ve Gamze Taşcıer ile Parti Meclisi üyeleri Semra Dinçer ve Ali Rıza Erbay, il yöneticileri ve İlçe Başkanı Bilal Haşim Avcı, geçtiğimiz gün Ankara’yı etkisi altına alan kum fırtınasının vurduğu Polatlı’da incelemelerde bulundu. Polatlı’nın köylerine giden ve mevsimlik tarım işçileri ile görüşen CHP heyeti büyük bir tehlike atlatan ve maddi kayıp yaşayan vatandaşların sorunlarını dinledi.

Vekil Haberleri 14.09.2020, 12:12 14.09.2020, 12:14
CHP HEYETİ KUM FIRTINASININ VURDUĞU POLATLI’NIN KÖYLERİNE GİTTİ

FIRTINA VURDUĞUNDA ÇOCUKLAR ÇADIRDA BÜYÜK TEHLİKE ATLATMIŞ

Ankara’da gerçekleşen ve özellikle Polatlı’da etkisini gösteren kum fırtınası nedeniyle ilçeye giden CHP heyeti durumu yerinde inceledi ve vatandaşlarla görüştü. Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer kum fırtınası sonucu 10 köyün hasar gördüğünü ve altı köydeki hasarın daha büyük olduğunu belirterek “Ankara Büyükşehir Belediyemizin yaptığı ve bundan sonraki süreçte yapacağı çalışmalarla ilgili bilgi alarak köy muhtarlarımıza ilettik. Köylerde gördüğümüz eksiklikleri not edip ilgili birimlere aktardık.” dedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin günlük 750 kişilik üç öğün yemek dağıttığını ifade eden Taşcıer, “Burada çadırlarda yaşamak zorunda kalan mevsimlik tarım işçileri canlarını zor kurtarmış. Çadırları büyük ölçüde sökülerek uçmuş. Fırtına vurduğunda büyükler tarladayken çocuklar da çadırlardaymış. Gerçekten büyük bir tehlike atlatılmış. Neyse ki can kaybı olmadı ancak zaten büyük zorluklarla yaşam mücadelesi veren insanların desteğe ihtiyaçları var. Hem daha büyük afetlerden korunabilmek için hem de yaşam kalitelerinin insani düzeye gelebilmesi ve çalışma koşullarının düzelmesi için kalıcı ve kesin çözümlere ihtiyaç var.” ifadelerini kullandı.

AFAD ÇADIRLARI GERİ İSTİYOR

AFAD tarafından çadır dağıtımının yapıldığını ancak çadırların iki ay sonra geri istendiğini belirten Taşcıer, “Geçici çözüm bile fazlasıyla geçici. Burada insanlar gerçekten çok zor şartlar altında yaşıyor, çocuklar yalın ayak geziyor, yoksullukla mücadele ediyorlar. Kalıcı olmayan bir yöntemle çadır dağıtıyorlar onu da geri istiyorlar. Burada yaşayan insanlar için başlarını bir kumaş parçasının altına sokabilmek bile lüks. Mevsimlik tarım işçilerinin bir an önce insani yaşam koşulları sağlanmalı.” dedi.

Yorumlar (0)