banner773

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Vekil Haberleri 27.10.2020, 17:13 27.10.2020, 17:26
CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir'den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir'in o mesajı:

Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ilan ettiğimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin 97. kuruluş yıl dönümünü kutlamaktayız. 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de “Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan edip, armağan ettiği cumhuriyet Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez değerdir.

Temel amacımız, Cumhuriyetimizi korumak, yüceltmek, ülkemizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmak ve Cumhuriyetimizi demokrasiyle
taçlandırmaktır. Renklerimizi zenginlik, farklılıklarımızı kardeşlik olarak gördükçe, bizi kimse yolumuzdan çeviremeyecektir. Biz millet olarak türlü zorluklardan bugünlere gelirken, birlik ve beraberliğimizi
pekiştiren, çağdaşlaşmanın, aydınlanmanın ve demokrasinin yolunu açan Cumhuriyet değerlerine her koşulda sahip çıkmamız gerektiğini bugün çok daha iyi anlıyoruz.

Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurulduğu bu çok anlamlı günün 97. yıl dönümünde, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Yorumlar (0)