CHP HAMİDİYE SUYU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

Türk Hava Yolları ve bazı bakanlıklarla, kamu kurumlarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi olan Hamidiye Su ile anlaşmalarını iptal etmesi sonrası CHP konuyu Meclise taşıdı.

Vekil Haberleri 03.10.2019, 11:54
CHP HAMİDİYE SUYU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede THY’nin yer hizmetleri veren iştirak şirketi TGS’nin,  Kültür ve Sanayi Bakanlıkları ile Milli Saraylar İdaresi ve Vakıfbank’ın da Hamidiye A.Ş. ile olan sözleşmelerini sonlandırdığını belirterek “Türk Hava Yolları’nın yerli ve milli Hamidiye Su yerine Fransız ortaklığı olan bir şirketle su anlaşmasına gitmesindeki yerli ve millilik nerededir?” diye sordu.

Türk Hava Yolları, 30 Eylül itibariyle personel içme suyu alımı yapılan Hamidiye A.Ş. ile sözleşmenin sona erdiğini, bundan sonra da Sırma Grup İçecek ve Sanayi Tic. A.Ş. ile devam edeceğini ifade etmişti.

Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

–İstanbul seçimlerini iki defa kazanan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu karşıtlığı nedeniyle mi Hamidiye Su ile anlaşma bitirilmiştir?

– Türk Hava Yolları’nın yerli ve milli Hamidiye Su yerine Fransız ortaklığı olan bir şirketle su anlaşmasına gitmesindeki yerli ve millilik nerededir?

– Hamidiye Su ile çalışan, anlaşması olan kamu kurumları hangileridir? Bu kamu kurum ve kuruluşları ve bağlı şirketler kaç yıldır Hamidiye A.Ş.’den su almaktadır?

– 23 Haziran 2019 yenilenen İstanbul Seçimlerinden sonra kaç kamu kurumu ve bağlı şirket Hamidiye A.Ş. ile anlaşmasını bitirmiştir? Bunların gerekçeleri nelerdir?

– Adında Türk olan hava yollarının, tamamen Türk olan Hamidiye A.Ş.’den su almak yerine Fransız bir firmadan su almasının amacı nedir?

– Türk Hava Yolları, Sırma Grup İçecek ve Sanayi Tic. A.Ş. ile ne şekilde bir anlaşma yapmıştır? Türk Hava Yolları, Sırma Grup İçecek ve Sanayi Tic. A.Ş.’ye, içme suyu ve hizmeti karşılığında yıllık ne kadar para ödeyecektir?

Yorumlar (0)