banner758

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in 23 Nisan mesajı

Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 99. kuruluş yıldönümünü ve tüm dünya çocuklarına Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. 23 Nisan tarihi, esaret altına alınmak, pranga vurulmak istenen milletimizin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, demokrasiyi ve parlamenter sistemi kabul ettiği bir milattır.

Vekil Haberleri 22.04.2019, 14:30
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in 23 Nisan mesajı

23 Nisan, ulusal egemenliği baş tacı yapacak kadar halkına güvenen, egemenliği Saray’dan alıp halka devreden, egemenliğin tek tek her bir ferdi ile ulusa ait olduğuna inanan büyük bir ruhun eseridir. 99 yıl önce yakılan ve bugün yolumuzu aydınlatmaya devam eden kurtuluş ışığını söndürmeyi kimsenin gücü yetmeyecektir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ve ilelebet öyle kalacaktır!

Parlamenter demokrasiyi yok sayanlar bilmelidir ki, inanç ve kararlılık ile Cumhuriyet, ulusal egemenlik ve demokrasi mirasına dört elle sarılmaya devam edecek, tam bağımsız Türkiye idealinden bir an olsun ayrılmayacağız.

Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin, 99 yıl önce kurulan ve millet egemenliğini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yetkilerini tırpanlama girişimlerini üzüntüyle takip ettiğimizi, Parlamento’nun yeniden işlev kazanması için çalışmalarımızı sürdüreceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.

İktidar partisi ve onun küçük ortağı bir partinin 31 Mart 2019 yerel seçimlerini yerel seçim havasından kopartarak, kutuplaştırıcı ve gerginlik dozunu artırıcı bir dil kullanmaları, hafta sonu Çubuk’ta bir şehit cenazesinde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimine neden olmuştur. Bu kutuplaştırıcı dilin terk edilmesi noktasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni oluşturan siyasi partilere büyük bir sorumluluk düşmektedir.

Bugün bir kez daha Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ilk meclisimizin tüm üyelerini ve milli egemenliğimizin kahramanlarını rahmet, minnet ve özlemle anıyor, Atatürk’ün biricik kıymetlileri çocuklarımızın bu en anlamlı bayramını kutluyor, tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum.

Hiçbir zaman son bulmayacak bayramımız, kuruluşumuzun, kurtuluşumuzun ve bağımsızlığımızın adı 23 Nisan kutlu olsun…

Özgür ÖZEL

Manisa Milletvekili

    CHP Grup Başkanvekili

Yorumlar (0)