CHP GİRESUN MİLLETVEKİLİ NECATİ TIĞLI’DAN TMO’YA KOTA TEPKİSİ

Müjde gibi erken açıklanan fındık alım fiyatlarından sonra hasat yapan ve topladığı fındığı satabilmek için Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’ne giden üretici, maalesef kota engeli ile karşı karşıya kalmıştır. Oysa Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamalarda üreticinin elindeki tüm fındık alınacaktı.

Vekil Haberleri 29.08.2019, 11:07 29.08.2019, 11:10
CHP GİRESUN MİLLETVEKİLİ NECATİ TIĞLI’DAN TMO’YA KOTA TEPKİSİ

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “3 Ağustos 2019 tarihinde yaptığım basın açıklamasında TMO’ya seslenmiş ve üreticilerin mağdur edilmemesi için üretilen tüm fındığın kota uygulanmadan TMO tarafından alınması gerektiğini söylemiş ve konuyu gündeme getirmiştim. O gün söylediklerimin doğruluğu bu gün ortaya çıkmış ve başlayan Fındık alımlarıyla birlikte TMO dönüm başına 65 kilo fındıktan fazlasını almayacağını açıklamıştır” dedi

 

CUMHURBAŞKANI YA DA İKTİDARDAN HABERSİZ KİMSE KOTA UYGULAMAZ

 

Tığlı, iktidarın, Giresun’un diğer sorunlarında ve vaat ettiği tüm projelerde olduğu gibi fındığa yönelik politikalarda da günü kurtarmak ve kamuoyunda bir algı yaratmak için kurgulanan komik bir tiyatro oyunu sergilediğini görüyoruz. TMO’nun uyguladığı bu Kota’nın, Cumhurbaşkanı’ndan ya da iktidardan bağımsız bir şekilde olduğunu düşünen ve bu yönde algı yaratmaya çalışan arkadaşlar bu tiyatroda figüran rolünde olup ya alınan bu kararın siyasi bir karar olduğunu görmezden gelmektedirler ya da üstünü örtmektedirler.

 

İktidardan yapılan her açıklamayı yerine getirilmiş bir vaat ve tamamlanmış bir proje gibi görüp alkışlayan, teşekkür etmek için sıraya giren tüm siyasetçi ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi dostlarımızı da daha dikkatli davranmaları konusunda uyarmak istiyorum” dedi.

 

KİM YA DA KİMLER BU ÜLKE DE FINDIK ÜRETİLMESİNİN ÖNÜNE GEÇMEK İSTİYOR?

 

Hem 11. Kalkınma Planında verimliliğin artırılması için yaşlı fındık bahçelerinin yenilenmesine yönelik kararlar alacaksınız hem fındık ihracat gelirini iki katına çıkartan hedefler koyacaksınız hem de dönüm başına 65 kilodan fazla fındığı almayarak, üreticiyi serbest piyasaya mahkûm edeceksiniz diyen Tığlı, “bütün bir yıl, her bir fındık çiçeğinin çotanağa dönüşmesi için bahçesinin bakımı ile uğraşan emektar fındık üreticisine neden bu kota uygulanıyor? Kim ya da kimler bu ülke de fındık üretilmesinin önüne geçmek istiyor? Hedeflediğiniz ihracat gelirlerine kota koyarak nasıl ulaşacaksınız? Bundan kastınız üreticinin ve ülkenin kazanması değil, birilerinin daha fazla kazanç elde etmesi midir?” sorularını bir kez daha gündeme getirdi.

 

 

CHP’li Tığlı, “TMO tarafından uygulanan bu kota kararının geri alınması ve üreticinin mağdur olmaması için hem Tarım ve Orman Bakanı hem de Cumhurbaşkanı bir açıklama yapmak zorundadır. Kota uygulaması kaldırılmalı ve üreticinin satmak için TMO’ya getirdiği tüm fındık bir an önce alınmalıdır” dedi.

Yorumlar (0)