CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı'dan 18 Mart Çanakkale Savaşları Mesajı

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vekil Haberleri 18.03.2019, 11:41 18.03.2019, 11:41
CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı'dan 18 Mart Çanakkale Savaşları Mesajı

Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “18 Mart 1915 tarihinde deniz harekâtıyla başlayan ve 9 Ocak 1916 tarihinde kara savaşları ile son bulan Çanakkale Deniz ve Kara Savaşları birbirinden ayrılmayan, birbiriyle iç içe olan savaşlardır. Bu savaşlarla birlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün adı dünya tarihine bir savaş dehası, bir komutan ve bir lider olarak altın harflerle yazılmıştır. Bu savaş I. Dünya Savaşı’nın en kanlı bölümü olup Türk ulusunun tarihteki en şerefli zaferlerinden birisidir” dedi.

 

CHP’li Tığlı yaptığı açıklamada, “18 Mart 1915 günü başlayan savaşla birlikte işgalci güçler ve bütün dünya, yaklaşık 10 ay boyunca Seddülbahir’de Arıburnu’nda, Gelibolu’da, Kilitbahir’de, Conkbayırı’nda, Kireçtepe’de ve Anafartalar’da Mustafa Kemal Atatürk’ün  önderliğinde bir milletin kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla, çocuğuyla yana yana, omuz omuza, siperden sipere koşarak verdikleri bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesine tanıklık etmişlerdir” sözlerine yer verdi. 

 

Bu memleket, “Az sonra öleceğini bile bile gözünü kırpmadan şahadete gidenler” sayesinde kuruldu.

 

Türkiye’nin bağımsızlık temellerinin Çanakkale sularında Nusret Mayın Gemisinde, Dardanos Tabyasında, Namazgâh Tabyasında atıldığını, Arıburnu’nda, Anafartalar’da ve Conkbayırı’nda ki destanlarla da özgürleştiğini söyleyen Tığlı, “Çanakkale Zaferi Malazgirt’in, Çaldıran’ın, Preveze’nin devamıdır. Çanakkale Savaşlarında kazanılan zaferler, hem ulusal tarihimizi hem de dünya tarihini değiştirmiştir. Birinci Dünya Savaşıyla birlikte yeniden şekillenen haritalar ve gelişen siyasal olaylar, Çanakkale Savaşlarının sonuçları ile gerçekleşmiştir” sözlerine yer verdi.

 

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “104 yıl önce bugün 18 Mart 1915’de Çanakkale Geçilmez sözünü dünya tarihine altın harflerle yazdıran, Bağımsız ve Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulması için canlarını seve seve veren, aziz şehitlerimizin ruhları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Yorumlar (0)