CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜLİZAR BİÇER KARACA'DAN LOZAN ÇIKIŞI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, TBMM Genel Kurulu’nda Lozan Anlaşması’nın ihlaline rağmen AKP Genel Başkanı ve yöneticilerin sessiz kalmasına sert çıktı.

Vekil Haberleri 14.11.2018, 09:44 14.11.2018, 09:44
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI  GÜLİZAR BİÇER KARACA'DAN LOZAN ÇIKIŞI

Nasıl oluyor da Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı olan Lozan Anlaşması ihlal edilirken AKP Genel Başkanı ve onun temsilcileri sessiz kalabiliyor!

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, TBMM Genel Kurulu’nda Lozan Anlaşması’nın ihlaline rağmen AKP Genel Başkanı ve yöneticilerin sessiz kalmasına sert çıktı.

LOZAN İHLAL EDİLİRKEN T.C. SESSİZ KALAMAZ!

“Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarının uluslararası alanda yerle bir olduğu bir dönemi yaşıyoruz.” Diyen Biçer Karaca, “Yunanistan'ın Sakız Adası'nda 30-31 Ekim 2018'de top, ağır piyade silahları ve uçaksavar makineli tüfeklerle atışlar yaptığına ilişkin haberler ayyuka çıkmıştır. Sakız Adası 13-14 Şubat 1914 tarihli 6 büyük devlet kararı ve 24 Temmuz 1923'te Lozan Anlaşması'nın 12'nci maddesine göre gayriaskeri statüdedir ve Türkiye'nin bir kazanımıdır. Nasıl oluyor ki Türkiye Cumhuriyeti teminatı olan Lozan Anlaşması ihlal edilirken AKP Genel Başkanı ve onun temsilcileri sessiz kalabiliyor?” diye sordu. İşte Biçer Karaca’nın gündeme taşıdığı sorun:

“GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER”

Bugün, İstanbul'u işgale gelenlere karşı Mustafa Kemal Atatürk'ün "Geldikleri gibi giderler." dediği onurlu duruşun yüzüncü yıl dönümüdür. Sizler sessiz kalsanız da Ege adalarındaki işgale ve Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusu Lozan'ın yok sayılmasına sessiz kalmayacağız ve biz de diyeceğiz ki: Geldikleri gibi gideceklerdir.

TÜRKİYE’NİN ONURU, BASİRETSİZ POLİTİKALARA KURBAN EDİLEMEZ

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Yunanistan’ın Ege Denizi’nde saltanat sürmesine seyirci kalamaz. Türkiye Cumhuriyeti’nin onuru; bugünü olduğu kadar, geleceği de ipotek altına alacak yanlış kararlara imza atılan basiretsiz bir politikaya kurban edilemez.

 

Yorumlar (0)