CHP Eskişehir Milletvekili ve PM Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer Eskişehir Eczacılar Odasını ziyaret etti

24 Haziran seçimlerinin ve Eczacıların sorunlarının konuşulduğu ziyarette Usluer; “Her alanda, her kurumda, her evde, her işyerinde huzura kavuşmak için az bir zaman kaldı” dedi.

Vekil Haberleri 13.06.2018, 13:30 13.06.2018, 13:30
CHP Eskişehir Milletvekili ve PM Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer Eskişehir Eczacılar Odasını ziyaret etti

CHP’li Usluer Eczacı Odası Eskişehir Şubesine yaptığı ziyarette ülkenin huzuru ve refahı için çok önemli bir dönemeçten geçildiğini ifade ederek şunları söyledi: “ Bizler siyasiler olarak kapı kapı gezip memleketin nasıl bir kıskaç içinde olduğunu anlatıyoruz. Cumhuriyet değerlerine, demokrasiye vurulan darbeleri anlatıyoruz. Karşımızda örgütlü bir kötülük var bunu yenmek için bir arada olmak zorundayız. Yarın geç olmadan 24 Haziran seçimleri için hepimiz elimizi taşın altına koyalım. Oy kullanalım, çevremizdekileri oy kullanmaya teşvik edelim. Katılım ne kadar çok olursa irade o kadar çok ortaya koyulmuş olur. Ben bir hekim olarak siz eczacıların sorunlarını yakından takip ediyorum. Sizlerle dirsek temasında olduk her zaman. Yaşadığınız sorunlara birlikte çözüm üreteceğiz. Ben bu seçimde Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Muharrem İnce’nin oluşturduğu ülke genelindeki rüzgarın herkese sirayet edeceğine inanıyorum. Artık huzur istiyoruz. Huzuru birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Eczacı Odası Başkanı Yücel Yenilmez meslek sorunlarını Usluer ile paylaşarak sorunların gün geçtikçe büyüdüğünü ifade etti. Yenilmez “ Eczane sınırlaması var. Bu yıl mezun olanlar Eczane açamayacaklar. Eskişehir nüfusunun 1 milyonu geçmesi gerekir yeni eczanelerin açılması için. Ülke genelinde fakülteler artmaya devam ederse bu sorun içinden çıkılmaz bir hal alacak. İlaç firmaları genelde kimyagerler ile çalışıyorlar” Ayrıca ilaç kuruyla ilgili de sorunlar yaşandığını ifade eden yenilmez, “Şuan Bakanlığın belirlediği kura kimse ilaç vermez, ayrıca büyük bir sorun da kanser hastalarının ilaçları ile ilgili. Hastanelerde ilaç takip sistemi uygulanmadığı için kanser ilaçları sahte çıkıyor” dedi.

Usluer sorunların tespitinin önemine vurgu yaparak şunları ifade etti, “ Bütün bu sorunlar eğitimde, sağlıkta, ekonomide, dış politikada, iç siyasette yaşanan sorunlarla doğrudan alakalı. Hepsine ince ince çözümlerimiz var. 25 Haziran’da yapacak çok fazla işimiz var, el ele, omuz omuza çözülmeyecek sorun yok” dedi.

Yorumlar (0)