CHP Ekonomi Masası Heyeti CHP'li Tutdere'nin öncülüğünde Adıyaman'a çıkarma yaptı

Milletvekili Tutdere’nin girişimleriyle Adıyaman’a gelen CHP Ekonomi Masası Heyeti, STK’lar, Meslek Odaları, Muhtarlar, Kanaat Önderleri ve vatandaşların katılımıyla Adıyaman’da Ekonomi Çalıştayı düzenlendi. Heyet ardından esnaflar başta olmak üzere bir dizi ziyaretler gerçekleştirerek vatandaşların sorunlarını dinledi ve CHP’nin çözüm önerilerini anlattı.

Vekil Haberleri 12.04.2021, 12:22
CHP Ekonomi Masası Heyeti CHP'li Tutdere'nin öncülüğünde Adıyaman'a çıkarma yaptı

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere’nin girişimleriyle Ekonomi Masası Heyeti olarak Adıyaman'a çalışma yapmak üzere gelen CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Ahmet Akın, CHP İstanbul Milletvekilleri Akif Hamzçebi, Turan Aydoğan, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım,  CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur ve CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, ilk olarak tütün pazarı esnafını ziyaret ederek burada esnafın sorunlarını dinlediler.

Heyet daha sonra Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda esnaf odaları, baro, dernekler, muhtarlar, iş insanları, sanayiciler, kooperatif başkanları ve kanaat önderlerinin katılımcı olduğu toplantıya katıldı. Gerçekleşen toplantının ardından Ekonomi Masası Heyeti Adıyaman Merkez, Kahta, Besni ve Gölbaşı ilçelerinde STK’lar, Esnaf Odaları, esnaflar ve çiftçiler başta olmak üzere pandemi ve ekonomik krizin vurduğu vatandaşlara ziyaret gerçekleştirdi.

Esnafımız Perişan, Çiftçilerimiz Tarlaya Çıkamıyor

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen Ekonomi Çalıştayı’nda konuşan Milletvekili Tutdere, “Adıyaman Mezopotamya'nın en verimli toprakları üzerinde kurulu, çok verimli arazilere sahip bir şehir. Stratejik olarak Güneydoğu'nun incisi bir kent. Adıyaman, güzel ve çalışkan insanlarıyla gerçekten bölgenin yıldızı kent, ancak Adıyamanlılarda tüm Türkiye’deki yurttaşlar gibi şu anda ekonomik anlamda büyük sıkıntı yaşıyorlar." dedi.

Milletvekili Tutdere, “Esnafımız perişan, çiftçilerimiz tarlaya çıkamıyor, işverenlerimiz ve sanayicilerimiz gerçekten ağırlaşan ekonomik tablo nedeniyle çok ciddi mağduriyet yaşıyorlar. Biz bugün burada sizlerle beraber Adıyaman’ın bir fotoğrafını çekeceğiz. Adıyaman’ın sorunlarını tartışacağı, konuşacağız.

Yetki Aldığımız Günden Bu Yana TBMM’de Kentimizin Sesi Oluyoruz

24 Haziran’da Adıyaman halkından yetki aldığımız günden bu yana her ortamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kentimizin sesi oluyoruz diyen Milletvekili Tutdere, “Adıyaman artık Türkiye’de konuşulan bir kent oldu. Biz sizlerle birlikte bütün farklılıklarımızı zenginlik kabul ederek bir masa etrafında bir araya gelerek sorunları tartışan, konuşan bir kentiz artık. Biz bu anlayışı sürdüreceğiz, düşüncelerimiz ne olursa olsun siyasi farklılıklarımız ne olursa olsun ortak paydamız Adıyaman, ortak paydamız Adıyamanlı hemşerilerimiz. Dolayısıyla insanlarımızın huzuru, refahı, barışı işi aşı için ortak akılla çalışmaya bundan sonrada devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)