CHP'den gerekçeli karar yorumu: İstanbul seçimlerini siyasi bir kararla iptal ettiklerinin başlı başına bir göstergesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, YSK'nın gerekçeli kararınını değerlendirdi. Erkek, "Sandık kurulu üyesi atamalarına dayanarak iptal edilen hiçbir seçim yok Türkiye tarihinde. İstanbul seçimlerini siyasi bir kararla iptal ettiklerinin başlı başına bir göstergesi" dedi.

Vekil Haberleri 23.05.2019, 12:18
CHP'den gerekçeli karar yorumu: İstanbul seçimlerini siyasi bir kararla iptal ettiklerinin başlı başına bir göstergesi

Erkek'in CHP Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamadan satır başları şöyle:

"7 kişilik sandık kurulunun önünde seçmenler özgür iradeleri ile oylarını kullandı. Kanuna ve YSK'nın genelgelerine uygun şekilde gerçekleştirildi işlemler. Tüm sandıkların sandık sonuç tutanakları 7 kişilik kurul tarafından imzalanarak, AKP'li ve MHP'li üyelerin de imzalarıyla ilçe seçim kurullarında birleştirildi.

Sorunlu seçmen sayısı sadece 706. Oyların nasıl çalındığına dair tek bir cümle yok. İmzası yok denilen 90 sandığın toplam sonucu Yıldırım 12 bin 17, İmamoğlu 11 bin 853 oy. Burada da Yıldırım önde. Buna nasıl bir usulsüzlük?

Kamu görevlisi olmadığı iddia edilen 754 sandıktan 532'sinde sandık kurulu başkanı öğretmen. Çocuklarımızı emanet ettiğimiz pırıl pırıl insanlar. Kalanlar da bankacı. Geçmiş seçimlerde de görev yapmış paralarımızı emanet ettiğimiz dürüst insanlar. Pırıl pırıl insanları itham ederek, usulsüzlüğü ortaya koyamadan İstanbul seçimlerini iptal ettiler.

Sandık kurulu üyesi atamalarına dayanarak iptal edilen hiçbir seçim yok Türkiye tarihinde. İstanbul seçimlerini siyasi bir kararla iptal ettiklerinin başlı başına bir göstergesi.

İstanbul seçimlerini siyasi bir kararla iptal ettiklerinin başlı başına bir göstergesi. Sandık kurulu başkanlarının kamu görevlisi olmaması sebebiyle o sandıkta yapılan işlemlerin yok sayılacağına dair hiçbir hüküm yoktur. Nasıl iptal ediyorsunuz seçimleri? Hiçbir şeye cevap verememişler. Seçmen 4 oy pusulasını aynı zarfa koydular da bir tanesini geçersiz saydılar. Onu da açıklayamamışlar. Aynı YSK açıkça kanuna aykırı olduğu halde milyonlarca mühürsüz oyu geçerli kabul etti. O zamanki kanun, sandık kurulları oy pusulalarını mühürlememişlerse oy geçersiz sayılır, diyordu"

Yorumlar (0)