banner773

CHP'den 100. yılında 19 Mayıs 1919 Mayıs Mesajı

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı’dan 100’ncü Yılında 19 Mayıs 1919 Mesajı

Vekil Haberleri 19.05.2019, 10:00
CHP'den 100. yılında 19 Mayıs 1919 Mayıs Mesajı

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “Kapitalizme ve emperyalizme karşı topyekûn yapılan milli mücadele ve kurtuluş savaşı ruhu Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkmasıyla elde edildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri de 100 yıl önce Samsun’da atıldı. Mustafa Kemal Atatürk için bu tarih o kadar önemlidir ki zaten bu tarihi kendi doğum günü olarak kabul etmiştir” dedi.

 

19 Mayıs 1919 Ruhunu Kimse Yok Edemez.

O Ruh Kuvâyi Milliye Ruhudur.

O Ruh Milli İradedir.

O Ruh Mustafa Kemal Atatürk’tür.

 

Saray sultası altında özgürlükten mahrum yaşayan halkımız, ülkesini kuşatan emperyalizme karşı mücadele edebilme kudretini örgütlenerek elde etmiştir. Bu örgütlenmeyi sağlayan kişide Mustafa Kemal’dir diyen Tığlı, “Postusçu Rum Çetelerin emperyalist güçlerle yaptıkları anlaşmalara dur demek, zorbalığa mağdur kalan Karadeniz halkını bilinçlendirmek ve milli mücadeleyi buradan dalga dalağa başlatmak için Samsun seçilmiştir” ifadesine yer verdi.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden Türk gençliğinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.

 

CHP’li Tığlı, “19 Mayıs 1919’un 100’ncü yılında bağımsızlık mücadelesini Samsun’dan başlatan Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’e, bu uğurda hayatlarını veren Osman Ağa’lara, Albay Refet Bele’lere, Binbaşı Refik Saydam’lara, Manastırlı Kazım Bey’lere, Teğmen Muzaffer Kılıç’lara ve daha nice kahramana, saygı, şükran ve rahmet” diledi.

Yorumlar (0)