CHP Bursa İl Başkanı Karaca: Yunuseli Havaalanı'ndan elinizi çekin!

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, daha önce yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediyesi tarafından Yunuseli Havalanı'nın da bulunduğu arazinin imara açılacağını hatta özel hastane ve eczane yerlerinin bile ayrıldığını söylemişti. Karaca, bugün partililer ile bilikte Yunuseli Havaalanı önünde basın açıklaması yaptı.

Vekil Haberleri 10.07.2020, 15:50
CHP Bursa İl Başkanı Karaca: Yunuseli Havaalanı'ndan elinizi çekin!

Karaca, "Burada 400 bine yakın vatandaşımız yaşıyor. Bu bölgede bir yaşam alanına ihtiyaç var. Burası Bursa'nın akciğeri olsun. AKP'li Büyükşehir Belediyesi ve onun şehir dışından gelen büyük rant çevreleri Bursa'dan elinizi çekin." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca imara açılacağı tartışmaları ile tekrar gündeme gelen Yunuseli Havaalanı önünde basın açıklaması yaptı.

Bin 400 dönümlük alanın Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından imara açılmak istendiğini belirterek tepki gösteren ve bölgenin Bursalıların bağışlarıyla alındığını hatırlatan Karaca, söz konusu alanın yeşil alan ilan edilip, yaşam alanına dönüştürülmesini istedi.

Karaca, şöyle konuştu:

"BURASI KÜLTÜRPARK OLABİLİR...DEPREM OLUNCA NEREDE TOPLANACAĞIZ?"

"Burası, 2016 Ekim ayında AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesine devredildi. Şimdi sözde yeşil alan ihtiyacı için Atatürk Spor Salonu'nu yıkıp millet bahçesine ekleyip yeşil alanını attırma derdinde olan AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi, bin 400 dönümlük yeşil alan olabilecek burayı yok etmeye hazırlanıyor. Buraya yandaşlarını çekip 8-10 bin konutluk bir kent kuracak. Sözde içine bir millet bahçesi sıkıştırıyorlar. Biz deprem riski taşıyan illerden birisiyiz. Biz deprem olduğunda nerede toplanacağız? Bu bölge Kültürpark olabilir. Burada 400 bine yakın vatandaşımız yaşıyor. Bu bölgede bir yaşam alanına ihtiyaç var. Yunuseli'ye dokunma, elini çek. Yunuseli Bursa halkının malıdır. Burası Bursalıların bağışlarıyla alınmış arazidir. Burayı betonlaştırmayın, burayı yeşil alan yapın. Deprem sonrası için toplanma alanı yapın. Burasının akciğere ihtiyacı var. Burası Bursa'nın akciğeri olsun. AKP'li Büyükşehir Belediyesi ve onun şehir dışından gelen büyük rant çevreleri Bursa'dan elinizi çekin." dedi.

Son dönemde Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin borç yükünün çok artığına dikkat çeken Karaca, belediyeye kayyum atanması gerektiğini söyledi ve ekledi:

"BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE KAYYUM ATANSIN"

"Son dönemde siyasi iktidar savruluyor, Bursa'da yerel iktidar paramparça savruluyor. Bursa hak etmediği şekilde yönetiliyor. Kaynak üretmeyen projeler yarım kalan elindeki imkanları savruk bir şekilde kullanan Bursa Büyükşehir Belediyesi döndü dolaştı en son Bursa'nın tam ortasındaki akciğer olabilecek olan havaalanı arazisine gözünü dikti. Kimlerle? Geçen yıl 31 Martt'a AKP, büyük kentlerde büyük bir hezimet yaşadı. Buralardan rantı kesilen, buralardan kupon arazilere iştahı kabaran ama buralarda karşılık bulamayan bir takım firmalarla birlikte Bursa'nın göbeğindeki bin 400 dönümlük bu araziye göz diktiler. Birkaç hafta önce Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ne dedi? Bursa'yı 7 tane müjde verdi. Ben de yeni müjdelerin bir tanesinin dışında hiç birisiyle ilgilenmediklerini söyledim. Çünkü burada rant var. Beton var. Eğer beton varsa rant varsa altından AKP çıkar. Bursa Büyükşehir Belediyesi bütçesi iflas etti. Battı. Biz kayyuma karşıyız ama gerçekten de kayyum atanacaksa Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atansın. Büyükşehir belediyesi batmış durumda. Hiçbir proje yürümüyor."

"AKTAŞ'A TEK MADDELİK MÜJDE VERİYORUM"

"Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 7 maddelik müjdeyi duyurdu. Tek maddelik müjde veriyor. Yarım bıraktığı, beceremediği her projenin peşindeyim. Yarım bıraktığı, beceremediği her projeyi tek tek takip edeceğim."

Yorumlar (0)