CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Göllerdeki çekilmeyisordu…

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yeGöllerde yaşanan çekilme hakkında yazılı soru önergesi vererek konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 07.08.2019, 10:21
CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER Göllerdeki çekilmeyisordu…

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün istatistiki verilerine göre ilimiz sınırları içerisinde bulunan barajlar ve göletlerdeki su seviyesinin bu sene yağan yaz yağmurları sayesinde beklenenin üzerinde arttığını belirten GÖKER,“DSİ rakamlarına göre Burdur’daki göletlerdeki doluluk oranını yüzde 91’e, barajlardaki doluluk oranı ise yüzde 55’e yükselmiştir.Barajlarda ve göletlerde yükseliş nedeniyle yüzler gülerken, göllerimiz hakkında aynı şeyleri söyleyememekteyiz. Yine aynı istatistiklere göre Burdur Gölü’ndeki doluluk oranı geçen seneye göre yüzde 64’ten, yüzde 63’e, Salda Gölü’ndeki doluluk oranı ise yüzde 94’ten, yüzde 93’e gerilemiştir” diyerek Bakanlığa bir takım sorular yöneltti.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi.

Barajlarımız ve göletlerimizdeki su seviyesi artarken Göllerimizdeki su seviyesinin artmamasının sebepleri nelerdir?

Gölleri besleyen dereler üzerine baraj ve gölet yapılmasının göllerin kurumasına ve su çekilmesine yol açmakta olduğunu düşünüyor musunuz?

Göllerde yaşanan söz konusu çekilmenin önüne geçilmesine yönelik olarak Bakanlığınızca nasıl bir çalışma yapılmaktadır?

Yorumlar (0)