CHP Antalya Mv. Rafet Zeybek Antalya Müzesinin taşınacağı iddialarını TBMM gündemine taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Rafet Zeybek Antalya Müzesinin taşınacağı iddialarını soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 25.12.2018, 16:54 25.12.2018, 16:54
CHP Antalya Mv. Rafet Zeybek Antalya Müzesinin taşınacağı iddialarını TBMM gündemine taşıdı

CHP’li Rafet Zeybek soru önergesinde Antalya Müzesinin bir süredir taşınacağına dair tartışmaların Antalya gündemini meşgul ettiğini, dünyaca ünlü Antalya Müzesinin şehir merkezindeki konumundan şehir dışında yer alan EXPO Fuar Alanına taşınacağı iddiası üzerine başta Sivil Toplum Kuruluşları, Meslek Odaları, akademisyenler ve Antalyalıların duruma tepki gösterdiğini ifade etti. Türkiye’nin en seçkin tarihi eserlerinin sergilendiği, her yıl yerli ve yabancı on binlerce ziyaretçinin geldiği, şehir merkezindeki kolay erişimi ile şehrin kültür abidesi olan Antalya Müzesi’nin şehir dışında yer alan EXPO Fuar Alanına taşınmasının müzenin ziyaretçi sayısında düşüşe neden olacağını belirten Zeybek, soru önergesinde Antalyalıların ve kent paydaşlarının talebi doğrultusunda Antalya Müzesinin mevcut yerinde halkın ve ziyaretçilerin kolay ulaşımının korunarak, çevresindeki kamu binalarının da dahil edildiği Antalya’ya ve gelecek kuşaklara miras kalacak büyük bir müzenin inşasının planlanıp planlanmadığını da sordu.

Müze Ranta Teslim Edilemez

Antalya Müzesinin taşınma nedenleri hakkında EXPO alanının canlandırılması ve mevcut müze alanı ile etrafındaki kamu binalarının da taşınarak yeni rant kapısı açma iddialarını da gündeme getiren Zeybek, “Antalyalılar kentlerini ranta kurban etmeyecektir, nasıl 100. Yıl Spor Alanının talan ve ranta açılmaması için mücadele ettiyse, müzeleri içinde mücadele edeceklerdir.” dedi.

 

 

 

Yorumlar (0)