CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ BUDAK’TAN BAYRAM İKRAMİYESİNE OTOMATİK ZAM TEKLİFİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramlarında verilen ikramiyelerin çok kısa süre içinde enflasyon karşısında kuşa döndüğünü belirterek, bunun enflasyona endekslenmesini öngören kanun teklifini TBMM’ye sundu.

Vekil Haberleri 24.07.2019, 10:28
CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ BUDAK’TAN BAYRAM İKRAMİYESİNE OTOMATİK ZAM TEKLİFİ

Kanun teklifi ile emekli ikramiyelerinin enflasyon karşısında erimesinin önüne geçmeyi amaçladıklarını dile getiren Çetin Osman Budak, “Mevsimsel kısmi değişimler bir kenara bırakıldığında, kronik hale elen enflasyon, Türkiye’de sabit ve dar gelirli kesimin cebine elini atmak anlamına geliyor. Devlet kaşıkla verdiğini kepçe ile geri alıyor. Hazırladığımız kanun teklifi ile emeklilere kısmen de olsa destek sağlamayı öngörüyoruz. Yoksulluk sınırının 6 bin 560 TL, açlık sınırının ise 2 bin 14 TL olduğu ülkemizde yaşam koşulları giderek güçleşiyor. Bu noktada toplumun dezavantajlı kesimlerinden birisi olan emeklilerimiz daha fazla desteğe ihtiyaç duyuyor” dedi.

 

Emeklilerin torunlarına harçlık bile veremeyecek noktaya geldiğinin altını çizen Budak, “Aldığı maaş zorunlu giderlerini bile karşılamaya yetmeyen emeklilerimiz, artık bayramlarda torunlarına harçlık bile veremeyecek durumda. Çalışma hayatları boyunca, yaptıkları üretim ve kesilen primleriyle bütçeye katkı sağlayan emeklilerimiz, bu desteği fazlasıyla hak ediyorlar” diye konuştu.

 

Çetin Osman Budak tarafından sunulan tek maddelik kanun teklifi, 18 Mayıs 2018’de yürürlüğe giren, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’un 23’üncü maddesi ile 5510 sayılı kanuna eklenen Ek Madde 18’de değişiklik öngörüyor. Teklifte, yasada 1000 TL olan ikramiyenin, her yıl Ramazan Bayramı öncesi açıklanan son yıllık enflasyon oranında artırılması hükme bağlanıyor.

Yorumlar (0)