CHP Ank Mv Murat Emir, Ankara'da Doğalgaz Sayacında Vurgun Üstüne Vurgun!

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara’da doğalgaz sayaçlarına ilişkin soru önergesi üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtında, Başkentlilerin yeni bir doğalgaz vurgunuyla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Vekil Haberleri 30.11.2018, 11:20 30.11.2018, 11:20
CHP Ank Mv Murat Emir, Ankara'da Doğalgaz Sayacında Vurgun Üstüne Vurgun!

Emir, “Bize gönderilen yanıtta; EPDK’nın Başkentgaz'ın başvurusu üzerine 13.09.2018 tarihli kararla tüketicilerin 29.07.2018’den sonraki doğalgaz alımlarında, ön ödemeli (kartlı) sayaçlarda aylık yapılan okumalar neticesinde tespit edilen kullanım miktarına düzeltme uygulanacağı, EPDK kararı ile yürürlüğe giren esaslar doğrultusunda, 20 yılını dolduran sayaçların mekanik sayaçlar ile değiştirileceği belirtiliyor" dedi.

CHP’li Emir, Bakan Dönmez’in yanıtlaması için 18.10.2018 tarihinde Meclis Başkanlığı’na verdiği soru önergesiyle Ankara’daki doğalgaz sayaçlarında yaşanan usulsüzlükleri gündeme getirmişti. 

Bir Vurgun Hukuksuz Sayaç Değişiminden, Bir Vurgun Eski Sayaçtan, Bir Vurgun Eski Sayaçtaki Bakiyeden, Bir Vurgun Fiyat Düzeltmesinden! 


Emir; ortada yargı kararı olduğunu fakat sayaç değişimlerinin son hızla sürdüğünü, Başkentgaz’ın aboneleri 'doğalgaz akışını keseceği' ile tehdit ederek işlem yapmaya devam ettiğini belirtti.

Murat Emir “Ankara’da doğalgaz sayaçlarının değiştirilmesi ve fiyatlandırma sistemi konusunda birden fazla vurgun yaşanmaktadır. Yargı tanımaz, hukuk bilmez iktidar, Başkentgaz'ı 2013’te Sayıştay'ın tespitiyle değerinden en az 359 milyon dolar daha az bedelle Torunlar Gıda'ya peşkeş çekmişti. Torunlar’a bu da yetmemiş olacak ki son zamanlarda doğalgaz sayaçları değiştirilerek, birkaç vurgun birden yapılmaktadır. Zamanında vatandaşın 300 dolar ödeyerek aldığı ön ödemeli sayaçlar söküldükten sonra el konularak vurguna başlayan Başkentgaz; sayaçtaki mevcut gazın fiyatının üç ay içinde faturalardan taksitlerle düşeceğini söyleyerek, onbinlerce sayacın içindeki bakiyeyi rehin almakta, bir vurgun daha gerçekleştirmektedir. Başka bir vurgun da ön ödemeli sayaçta peşin alınan doğalgazın kullanılmayan miktarı üzerinden her ay 'fiyat düzeltmesi' adı altında fark faturası kesilip aboneye tebliğ edilmesidir ki bu, aymazlığın son noktasıdır" açıklamasını yapan Ankara Milletvekili Emir, sayaç vurgununun peşini bırakmayacağını, Ankaralıların hakkını Meclis’te ve her platformda savunmaya devam edeceğini belirtti. 

Bilindiği üzere; Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin önceki başkanı İ.Melih Gökçek döneminde 300 dolar verilerek alınan ön ödemeli (kartlı) doğalgaz sayaçlarının 20 yılı doldurduğu gerekçesiyle değiştirileceği, değiştirmeyenlerin doğalgazının kesileceğine yönelik Başkentgaz abonelere tebligat göndermiş ve değiştirme esnasında 406 TL güvence bedeli alınacağını belirtmiştir. Ankara 5. Tüketici Mahkemesi bu konuda; abonenin isteği dışında sayaç değişiminin yapılamayacağına hükmetmiş ve sökülen eski sayaç aboneye tekrar bağlanarak güvence bedeli kendisine iade edilmişti.

Yorumlar (0)