CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’un Anneler Günü mesajı

Karşılıksız sevginin, özverinin, fedakarlığın, hoşgörünün yansıması anneler, bizleri bağımsız ve üretken bireyler olarak topluma kazandıran en önemli varlıklarımızdır.

Vekil Haberleri 11.05.2019, 12:47
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’un Anneler Günü mesajı

Doğduğumuz günden bugüne üzerimizde sonsuz emeği olan annelerimizin haklarını ne yapsak ödeyemeyiz.

Ancak yine bir Anneler Günü’ne çağdaş bir Türkiye’ye yakışmayacak bir tabloyla girmekteyiz.

Ülkemizde kadınlar; sosyal, siyasal ve ekonomik hayatta var ile yok arasındadır.

Cumhuriyet’le birlikte aydınlanmanın, değişimin öncüsü olan kadınların son hak kırıntıları da ellerinden alınmakta, toplumdan dışlanmakta, ikinci plana itilmekte, şiddet görmekte ve katledilmektedir.

Eğitim hayatından koparılan kız çocukları küçük yaşta evlendirilmeye zorlanmaktadır.

Bunun nedeni, kadın-erkek eşitliğine inanmayan, kadını birey olarak görmeyen, aile içinde tarif eden, kadının görevini sadece annelik olarak gören, toplumsal yaşamın içinde görmeye tahammül dahi edemeyen çağdışı zihniyettir.

Gün, bütün bu olumsuz tabloyu değiştirmek, anaların ağlamadığı, hiçbir annenin çocuğunun yatağa aç girmediği huzurlu ve mutlu bir Türkiye’yi inşa etmek için mücadele günüdür.

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, güçlü, mutlu, özgür kadınların yaşadığı çağdaş bir ülke yaratana kadar mücadelemiz devam edecektir.

Çağdaş uygarlık yolunda Atatürk ilke ve inkılâplarını kendisine rehber edinen, Cumhuriyetimizin temeline harç koyan kadınlarımızın ellerinden öpüyorum.

Başta canım annem ve eşim olmak üzere,   Dünyanın en kutsal görevini üstlenen, yetiştirdiği çocuklarla ile bu ülkenin aydınlık geleceğine harç koyan tüm annelerin, yüreği annelik hisleriyle dolu kadınların Anneler Günü’nü kutluyorum.

Annelere ve tüm kadınlara söz veriyoruz: #HerŞeyÇokGüzelOlacak

Yorumlar (0)