CEYLAN: HASTANELERİN AMELİYAT YAPMIYORUZ! DEMESİ KABUL EDİLEMEZ

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, tıbbi malzeme yetersizliğinin bahane edilerek, hastalara ameliyat yapılamayacağını söylemenin kabul edilemez olduğunu söyledi. Ceylan, tedarikçi firmaların da aylardır paralarını tahsil edemediğini belirterek, “Hiçbir şey yurttaşlarımızın sağlığından daha kıymetli değildir” diye konuştu.

Vekil Haberleri 16.11.2018, 16:48 16.11.2018, 16:48
CEYLAN: HASTANELERİN AMELİYAT YAPMIYORUZ! DEMESİ KABUL EDİLEMEZ

Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan önceki gün Meclis Genel Kurulu’nda konuşarak, sağlık sisteminde yaşanan sorunları dile getirdi. Ceylan, Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile üniversite hastanelerinde son günlere, hasta yakınlarının “tıbbi malzeme eksikliği gerekçesiyle hastalarının ameliyatının mevcut koşullarda yapılamayacağı ve başka bir hastaneye başvurmaları gerektiği” şeklinde ifadelerle karşı karşıya kaldığını söyledi. Bunun kabul edilemez olduğunu belirten Ceylan, “Bu durum hiçbir şekilde açıklanamaz. Hiçbir şey yurttaşlarımızın sağlığından daha kıymetli değildir” diye konuştu.

 

Ceylan, kamu hastanelerindeki diğer bir problemin de tedarikçi firmaların hak edişlerinin ödenmemesi olduğunu kaydederek, “Aylar öncesinde ihale edilen ve yükümlülüğünü yerine getiren firmalar hak edişleri ödenmediği için zor durumdadırlar. Hastanelerin ödenek probleminin acil olarak çözülerek hak edişleri bekletilen firmaların ödemelerinin yapılması, gecikmeden doğan zararlarının karşılanması ve hastanelerin malzeme ihtiyacının karışlanabilmesi için gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir” dedi.

 

Ceylan yaptığı açıklamada, iktidarın daha birkaç ay önce “Sağlık Turizmi” yapılması amacıyla USHAŞ adlı bir şirketin kuruluşuna onay verdiğini hatırlatarak, “Kendi hastasını dahi ameliyat edemeyen hastaneler ile nasıl sağlık turizmi yapmayı düşünüyorsunuz” diye konuştu.

 

Yorumlar (0)