banner773

Cengiz Gökçel:Villanızda tam zamanlı olarak çalıştırılan kamu personeli sayısı kaçtır?

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Cengiz Gökçel'in Tarım Bakanı Pakdemirli'nin şahsi villasında Bakanlık personeli çalıştırması hakkındaki soru önergesi sundu.

Vekil Haberleri 15.05.2019, 11:41
Cengiz Gökçel:Villanızda tam zamanlı olarak çalıştırılan kamu personeli sayısı kaçtır?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

                              Aşağıdaki sorularımın TC Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir PAKDEMİRLİ tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. (15/05/2019)

 Cengiz GÖKÇEL

Mersin Milletvekili

Ulusal yayın yapan bir gazetede yer alan habere göre Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli, aslında Devlet ve diğer kamu tüzel kişiliklerince genel idare esaslarına göre yürütülen asli ve sürekli kamu hizmetlerini ifa ile görevlendirilen Bakanlık personelini şahsi villasında çalışmaya zorlamıştır.

Söz konusu iddiaya göre Sayın Bakan, Ankara İncek’te olduğu belirtilen villasında kamu görevi yürütmek üzere istihdam edilmiş bakanlık personelini kişisel işleriyle tam zamanlı olarak görevlendirmiştir. İddiaya göre kişisel işlerle görevlendirilmeyi kabul etmeyen personele baskı uygulanmış ve ikna edilmeye çalışılmıştır.

Buna göre;

  1. Villanızın statüsü nedir?
  2. Villanız kira ise kirası kim tarafından ödenmektedir, mülk ise kimin üzerinedir?
  3. Villanızda kaç personel çalıştırıyorsunuz? Bunların kaçı kamu personelidir? Bunların statüleri nedir?
  4. Villanızda tam zamanlı olarak çalıştırılan kamu personeli sayısı kaçtır?
  5. Villanızın faturaları kim tarafından ödenmektedir? 2019 Nisan ayında elektrik, su, doğalgaz, telefon, internet vb fatura tutarları ne kadardır?
  6. Bakanlık bürokratlarınız, memurlarla özel görüşmeler yapmış ve kişisel hizmetinizde çalışmaları için baskı kurmuş mudur?
  7. Villanızda çalışmayı reddeden kamu personeline baskı uygulandığı iddiası doğru mudur?

Yorumlar (0)