CANDAN YÜCEER’DEN HIDIRELLEZ MESAJI

CHP Tekirdağ milletvekili Candan Yüceer bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında Yüceer, “Orta Asya, Ortadoğu ve Anadolu halklarının onbinlerce yıldır kutladığı Hıdırellez yalnızca toprağın uyanışı ve baharın coşkusu değil huzurun, bereketin ve barışın simgesidir.” dedi.

Vekil Haberleri 05.05.2019, 10:36 05.05.2019, 10:33
CANDAN YÜCEER’DEN HIDIRELLEZ MESAJI

Hıdırellez’in doğanın uyanışının yanı sıra tüm insanlar için barışı simgelediğine vurgu yapan Yüceer, “Yalnızca doğanın dirilişi, Doğayla insanın barışı değildir. İnsanoğlu için de umutların yeşermesi, tazelenmesidir, insanın insanla barışıdır.” dedi.

HIDIRELLEZ GELENEĞİ EN GÜZEL MİRASIMIZDIR

Hıdırellez geleneğinin insanın doğayla bütünleştiren en güzel miraslarımızdan biri olduğuna değinen  CHP’li Yüceer, “Çağlardan süzülüp gelen muhteşem Hıdırellez geleneği, Tekirdağ’ın kimliğiyle tam olarak örtüşen, Tekirdağlıların doğayla bütünleşmesini anlatan en güzel mirasımızdır.” dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer hıdırellez’in toplumumuzu ayakta tutan geleneklerden biri olduğunu kaydetti. Yüceer bununla ilgili, “Böylesi gelenekler toplumumuzu bir arada tutan, ortaklaştıran, güzelleştiren, bereketlendiren geleneklerdir.” dedi.

Mesajına barış ve bereket dilekleriyle son veren Yüceer, “Geçmişimizden geleceğimize köprü kuran Hıdırellezin ülkemize ve tüm dünyaya bolluk, bereket, sağlık ve mutluluk, ama her şeyden önce barış ve huzur getirmesini diliyor, Tekirdağlı hemşerilerim başta olmak üzere tüm halkımızın Hıdırellezini kutluyor, tüm dileklerin gerçekleşmesini temenni ediyorum.” dedi.

Yorumlar (0)