CANDAN YÜCEER:BASKICI BİR İKTİDARIN PENÇESİNDE 1 MAYIS’I KUTLUYORUZ

CHP Tekirdağ milletvekili Candan Yüceer, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne ilişkin bir mesaj yayınladı.

Vekil Haberleri 30.04.2019, 11:12
CANDAN YÜCEER:BASKICI BİR İKTİDARIN PENÇESİNDE 1 MAYIS’I KUTLUYORUZ

CHP Tekirdağ milletvekili Candan Yüceer, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne ilişkin bir mesaj yayınladı. Şiddetin, baskının, gericiliğin, otoriterleşmenin her gün yeni ve daha çirkin yüzlerini gördüğümüz bir dönemde olduğumuzu ifade etti. Yüceer mesajında “ geçim sağlamayı “idare etmeye” dönüştüren maaşların, çalışmayı acı verici bir hale getiren mobbingin, şiddetli bir işsizlik dalgasının içinde 2019’un 1 Mayıs’ına doğru gidiyoruz.” dedi. Yüceer, Yılın ilk üç ayında 400’e yakın işçinin iş cinayetlerine kurban verildiği, 4 milyonu aşkın işsiz yurttaşımızın bulunduğu bir ülkede işçi bayramından söz etmek ne kadar doğrudur bilemiyorum” dedi.

EMEKÇİLER TEK SES OLACAKTIR

İktidarın engellemeleri ve baskılarına rağmen emekçiler 1 Mayıs’a daha güçlü girecektir diyen Yüceer, “İşçiler ve emekçiler 1 Mayıs’ta gericiliğe, sömürüye, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini derinleştirenlere, kadınları toplumsal yaşamdan dışlayanlara, sendikasızlaştırmaya, güvencesizliğe karşı tek ses olacaktır.” dedi.

İKTİDAR TAKSİM MEYDANINDA ÇIKACAK SESTEN KORKUYOR

İktidarın Taksim Meydanı ile ilgili kararını eleştiren Yüceer, “Her daim AKP’ye açık olan Taksim Meydanı emekçilere, demokrasi isteyen tüm halk kesimlerine yine yasaklanmıştır. Tüm yasaklara rağmen yoksulluk, adaletsizlik ve her çeşit sömürüye karşı tüm halkımızın barış içinde buluşacağı adres Taksim Meydanı’dır.” dedi.

İktidar Taksim Meydanı’nda dile getirilecek hak hukuk adalet seslerinden korktuğunu söyleyen Yüceer, “Halkın tercihlerini ve haklarını gasp edenlerin yükselecek her sesten korkmaları olağandır. Tarih boyunca tüm baskıcı rejimlerin en büyük korkusu meydanlar ve o meydanlardan yükselen demokrasi talebi olmuştur.” dedi.

NEFRET SÖYLEMİ VE KIŞKIRTMALAR BİZE YAPILAN SALDIRILARIN EN BÜYÜK SEBEBİDİR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı da değinen Yüceer, demokrasi ve eşitlik mücadelesi verdiklerini ve bu saldırının CHP’nin vermiş olduğu bu mücadeleye karşı olduğunu belirtti. Mesajında Yüceer konuya ilişkin, “Bu saldırının sebebi, iktidarın ve ortaklarının bugün demokrasi ve eşitlik için daha gür bir şekilde çıkardığımız sesten korkmalarıdır. Halkın taleplerini yerine getirmek yerine iktidar, nefret söylemini ve kutuplaştırma siyasetini çoğaltarak devam etmektedir.” dedi.

SORUNLARIN GÖLGESİNDE KUTLAMA

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 1 Mayıs’ın bu yıl da birçok sorunun gölgesinde kutlandığını söyleyen Yüceer, çocuk işçiliğinden, mobbinge, tacize, kötü çalışma koşulları altında kutlandığını belirtti. Yüceer mesajında, “Çocuk işçi sayısının 2 milyona yaklaştığı, her 10 çocuktan 8’inin kayıt dışı çalıştırıldığı, her yıl iş cinayetlerine yüzlerce emekçinin kurbanın verildiği, kadın emeğinin yok sayıldığı, kayıt dışılığın, kuralsızlığın, güvencesiz çalışmanın, taşeronluğun, işsizlik tehdidinin olağan hale geldiği, kıdem tazminatının ortadan kaldırılmak istendiği, istihdam bürolarıyla modern kölelik koşullarının dayatıldığı, işsizlik sigortasının gasp edildiği Türkiye’de, iktidarın emek düşmanlığı daha önceki yıllarda olduğu gibi bu 1 Mayıs’ta da kendini göstermektedir.” dedi

ÖZGÜRLÜKTEN, DEMOKRASİDEN, BARIŞTAN VE SOSYAL ADALETTEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

CHP’li Candan Yüceer 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajında özgürlükten, barıştan ve adaletten vazgeçmeyeceklerini vurguladı. Yüceer, “Emekçisiyle, işçisiyle ve işsiziyle, ezilen, hakları yok sayılan, ötekileştirilen tüm toplum kesimleriyle Demokrasiye, adalete, barışa, toplumsal cinsiyet eşitliğine ulaşmanın, tek yolu sesimizi ortaklaştırmaktan geçmektedir” dedi.

31 Mart seçimlerinin bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Yüceer, İstanbul başta olmak üzere yerel seçimlerde halkın tercihine sahip çıkma iradesi ve diğer kentlerin kazanılmasıyla büyüyen umuda sıkı sıkı sarılacaklarını belirterek “ Ortaklaşacağız ve İnsan onuruna yaraşır bir yaşam için hep birlikte mücadele edeceğiz” dedi

Mesajında “Eşit ve özgür bir ülkeyi, yaşamak istediğimiz geleceği kendi ellerimizle kuracağız! Özgürlükten, demokrasiden, barıştan ve sosyal adaletten asla vazgeçmeyeceğiz. Ve kazanacağız” diyen Yüceer, Emekçilerin emeklerinin karşılığını alabildiği, eşit ve aydınlık bir gelecek umuduyla, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutladı.

Yorumlar (0)