Çakırözer ve Süllü: İrademize sahip çıktık, kazanan İmamoğlu

CHP Eskişehir Milletvekilleri UtkuÇakırözer ve Jale Nur Süllü Maltepe’de sandık nöbetindeydi.

Vekil Haberleri 17.04.2019, 15:39
Çakırözer ve Süllü: İrademize sahip çıktık, kazanan İmamoğlu

CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, İstanbul’da oyların tekrar tekrar sayıldığı ilçe seçim kurulunda tuttukları sandık nöbetinin sonuçlarını ve AKP’nin seçim sonuçlarına itirazlarını değerlendirdi. Çakırözer ve Süllü, “Haftalardır halkımızın iradesine sahip çıktık. 16 milyonun iradesini her türlü müdahale karşısında koruduk. Sayım bitti, değişen bir şey yok. Kazanan tüm İstanbul, kazanan tüm Türkiye oldu. Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu tüm İstanbulluların Belediye Başkanıdır. Kazanan İmamoğlu’dur. Artık adalet istiyoruz” dedi.

KAZANAN TÜM İSTANBUL, KAZANAN TÜM TÜRKİYE

Süllü ve Çakırözer, yapılan itirazlar sonucunda oyların yeniden sayıldığı sandıklarda günlerdir sürdürdükleri adalet nöbetine ilişkin açıklama yaptı. Oyların yeniden sayıldığı Maltepe’deki nöbetin ardından Süllü ve Çakırözer, “Halkımızın iradesine sahip çıktık. 16 milyonun iradesini her türlü müdahale karşısında koruduk. Artık sayımlar bitti. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu 13 bin farkla başkan oldu. Kazanan tüm İstanbul, kazanan tüm Türkiye oldu” diye konuştu.

DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

Milletvekilleri ve parti yöneticileri ile birlikte il ve ilçe teşkilatlarının da nöbetlere katıldığını belirten CHP’li Çakırözer, “Tüm parti emekçilerimizle birlikte 3 haftadır İstanbul’da demokrasi nöbetindeyiz. İstanbul’un değişik ilçelerinde hemşerilerimizle bir araya geldik. Onların da demokratik hassasiyetlerine ortak olduk. Artık sayımlar bitti, değişen bir şey yok. Kazanan Ekrem İmamoğlu’dur” dedi.

SONUCU KABULLENEMİYORLAR

AKP’nin seçim sonuçlarına itirazlarını da değerlendiren Çakırözer, “Seçim sonuçlarına itiraz tabii ki haktır. Ama itirazlarının eleştirilmesini bile istemiyorlar. Bavullarla itiraz edilmesi değil, itirazın hukukiliğidir önemli olan. Sahte seçmen, mükerrer seçmen olamaz. Bunu YSK Başkanı Sadi Güven de söyledi zaten. Çetelelerde mühür yok diyenler, milyonlarca mühürsüz oy pusulasının geçerli sayılmasını sağladı. Bu kadar çelişki, sadece ve sadece sandıktan çıkan sonucu bir türlü kabul edememekten kaynaklanıyor. Sandık sonuçlarının kabul edilmesi, Türkiye’nin demokratik itibarının daha fazla zedelenmemesi gerekiyor. İstanbul, Türkiye yoruldu” dedi.

HAKSIZLIK SON BULSUN

Jale Nur Süllü ise “Bizler artık 16 milyon İstanbullu ve tüm Türkiye için adalet istiyoruz, hukuk istiyoruz. Her türlü haksızlık, hukuksuzluk son bulsun istiyoruz. Burada Maltepe’de ve İstanbul’un tüm ilçelerinde halkımız bizimle birlikte. Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile kazanan İstanbul, kazanan tüm Türkiye oldu” dedi.

TEŞEKKÜRLER İSTANBUL

Kendilerine oy versin vermesin tüm İstanbullulara teşekkürlerini sunan Çakırözer ve Süllü, “Bizlere oy versin vermesin tüm İstanbullulara teşekkür ediyoruz. Tüm adalet nöbetçilerine teşekkürler” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)