banner754

Burcu Köksal:Torf gübresi ekonomiye kazandırılacak mı?

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye Afyonkarahisar'daki bazı göllerde bulunduğu tespit edilen "TORF" gübresinin ekonomiye kazandırılması için herhangi bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu.

Vekil Haberleri 23.05.2019, 16:27
Burcu Köksal:Torf gübresi ekonomiye kazandırılacak mı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

GÖLLERİN YOK OLMASI ENGELLENECEK, ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ ARATACAK

Afyonkarahisar'daki Eber, Karamık ve Akşehir göllerinde 5 milyar metreküp civarında "TORF" gübresinin tespit edildiğini belirten Milletvekili Köksal, "Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Genetik Bölümü tarafından yapılan araştırmalarda dünyanın en değerli gübrelerinden olan “TORF” gübresinin, Afyonkarahisar İlinde bulunan Eber, Karamık ve Akşehir göllerinde tahmini olarak 5 milyar metreküp civarında bulunduğu tespit edilmiştir. Organik madde açısından oldukça zengin ve su tutma kapasitesi yüksek olan torf gübresinin kullanılması ile göllerimizin yok olması engellenecek, çiftçilerimizin erken hasat alması sağlanacak, ürün çeşitliliği artacak, seracılık noktasında kaliteli ve yüksek ürün verimliliği gibi katkıları olacaktır." dedi.

HERHANGİ BİR ÇALIŞMA PLANLANIYOR MU?

Köksal, Bakan Pakdemirli'ye "Bakanlığınızca Eber, Karamık ve Akşehir göllerinin zemininde bol miktarda bulunan 'TORF' gübresinin çıkarılıp, ekonomiye kazandırılması için herhangi bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır?" sorusunu yöneltti.

Yorumlar (0)