Burcu Köksal:Avukatlar, yargının olmazsa olmazı

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, yargının olmazsa olmazı olan avukatların Anayasayı en iyi şekilde bildiğini belirtirken, avukatlara ülkenin birliği, bütünlüğü ve bölünmemesi için büyük görevler düştüğünü söyledi.

Vekil Haberleri 04.04.2019, 17:00 04.04.2019, 17:00
Burcu Köksal:Avukatlar, yargının olmazsa olmazı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, tüm meslektaşlarının Avukatlar Günü'nü kutladı.

AVUKATLAR MAĞDUR VATANDAŞIN SESİ

Milletvekili Köksal, 5 Nisan Avukatlar günü nedeniyle yayınladığı mesajında kendisinin de bir avukat olduğunu ve mesleği icra ederken karşılaşılan zorlukları çok iyi bildiğini belirtti. Avukatların ülke yönetiminin unsurlarından biri olan yargının işleyişinde olmazsa olmaz bir görevi yerine getirdiklerinin önemle altını çizen Köksal, "Savunma hakkının kutsallığından yola çıkılarak yapıla gelen avukatlık, mağdur vatandaşların sesi olma amacıyla kullanıldığında, önemli başarıları da beraberinde getiriyor." diye konuştu.

MESLEKİ SIKINTILAR HAD SAFHADA

Yargının siyasallaştığı Türkiye'de avukatların mesleki olarak birçok sıkıntı ile boğuştuğunu vurgulayan Köksal mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Bir yandan çok sayıda hukuk fakültesinin açılmasıyla binlerce yeni mezun avukatın iş bulma konusunda sıkıntı yaşaması özellikle mesleğin ilk yıllarında maddi sıkıntılarla mücadele etmek zorunda kalması hem mesleki sıkıntılar hem maddi zorlukları aşmak zorunda bırakılması bugün avukatlarımızın yaşadığı sıkıntıların başında gelmektedir. Duruşma salonunda ceza yargılamasında savcıyla savunma avukatının kürsüde eşit olmaması yıllardır çözülemeyen ve avukatlık mesleğinin hala ülkemizde hak ettiği değeri alamadığını gösteren en büyük emarelerden biridir. Avukatların can güvenliğinin sağlandığı kürsüde savcılarla eşitlendiği, maddi ve mesleki sıkıntılarının aşıldığı bir Türkiye dileğiyle tüm meslektaşlarımın Avukatlar Günü'nü kutluyorum."

Yorumlar (0)